USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GTO seçimlerinin perde arkası

GTO seçimlerinin perde arkası
02-10-2022

Gaziantep Ticaret Odası seçimleri için yazacak çok şey var elbette. Tek yazıya sığmayacak kadar yazacaklarım var. O nedenle, bir kaç gün GTO yazıları ile sizleri rahatsız edeceğim.
Herkes, tabi ki GTO'nun 8 Ekim'de yapılacak olan Meclis Başkanlık divanı ve yönetim kurulu seçimine kilitlendi ama, cumartesi günü yapılan seçim sonuçları, 8 Ekim'i sadece formaliteden ibaret kıldı. Tuncay Yıldırım'ın yeni dönem başkanlığı şimdiden hayırlı olsun.
Sonuçlar bu şekilde çıkması, Tuncay Yıldırım'a, hiç bir oy hesabı yapmadan en güçlü yönetimini oluşturma imkanı da sağladı. Bu bağlamda da GTO seçim sonuçları önemlidir.
Gelelim, gün boyu yaşananlara, perde arkasına ve özellikle sonuçların belli olduğu dakikalara...
GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, kendi grubunda rakipsiz olduğu için rahattı ama, bazı kritik bir kaç grup vardı ki, oradan çıkacak sonuçları çok fazla merak ediyordu.
İlki cafe restaurant, ikincisi lojistik, üçüncüsü yedek parça, dördüncü ise akaryakıt.
Cafe restaurantta Yıldırım'ın Başkanvekili, sağ kolu, herşeyi Uğur Acıoğlu'nun karşısında liste olması, diğer 3 grupta ise başkan adaylığı hazırlığı yapan isimler olması nedeniyle Tuncay Başkan bu grup sonuçları ile çok daha yakından ilgilendi.
Seçimler bitti, sayıma geçildiğinde, herkes öncelikle Cafe restaurant grubuna odaklandı. Orada sonuç beklenirken, lojistik ve akaryakıt grubundan gelen Şerif Dalgıç-Hilmi Taner'in kaybettiği haberleri, "Yah"lar ile karşılandı. Hemen ardından Uğur Acıoğlu'nun kazandığı netleşince, "Yah"ların yerini kucaklaşmalar ve "İhanetin bedeli" sloganları aldı.
3 kritik sandıktan 3 zaferle ayrılan Yıldıım ve ekibi, spor salonunda oy sayımı yapılan Yedek parçacılara yolunu çevirdi. Orada da Ali Bayram Sarıca'nın Tayfun Aygın'a karşı seçimi kazandığı netleşince, 8 Ekim beklenmeden GTO seçimleri sona erdi. Son olarakta, baklava grubundan gelen Mehmet Akıncıoğlu'nun kazandığı haberi, keyifleri adeta tavan yaptırdı.

Bu kadar keyifli geçen seçimde, Yıldırım ve ekibini tek üzen haber ise Konfeksiyon grubunda seçimi kaybeden GTO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Delioğlu oldu. 

Düşünebiliyor musunuz?
Tuncay Yıldırım'ın karşısında adaylık planı yapan Şerif Dalgıç, M.Hilmi Taner, İbrahim Aksu, Tayfun Aygın kendi gruplarından çıkamıyorlar. Bir önceki seçimde karşısında aday olan Sıtkı Severoğlu'da grubundan çıkamıyor. Ayrıca, Başkan adaylığı için adı geçen bir kaç isim de mağlup oluyorlar.
İki hafta önce GTO seçimlerine yönelik yazımda, aynen şu ifadeleri kullanmıştım.
"... Şimdiden şu aday, bu aday söylemlerine çok itibar etmemek gerek. Kendini başkan adayı olarak görenler, bence önce kendi grubundan çıksınlar, ondan sonra adaylıklarını ilan etsinler... "
Dereye görmeden paçayı sıvamak diye buna derler.
Tabi bir de şu var ki, Allah'ın Tuncay Yıldırım'ı ne kadar sevdiğine bir kez daha şahit oldum.
2018'de, meslek komite seçimleri sonrasında, o dönenim mevcut Başkanı Beyhan Hıdıroğlu'da dahil olmak üzere, 4 aday gruplarından çıkamamış, başkanlık Tuncay Yıldırım'a altın tepside sunulmuştu. Bu defa da aynısı oldu. Yine adaylık planı yapan 4 isim grubundan çıkamadı, Tuncay Yıldırım'ın yeni dönem başkanlığı böylece garantilenmiş oldu.
Bugünlük bu kadar yeter. Yarın, kazananları, kaybedenleri ve bir de tehlikeli bir işe dikkat çekeceğim.
Tuncay Yıldırım ve ekibini şimdiden tebrik ederim...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR