USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bir tek Fatma Şahin var diyorduk, Ankara'da artık çok daha güçlüyüz...

Bir tek Fatma Şahin var diyorduk, Ankara'da artık çok daha güçlüyüz...
04-06-2023

Tarihi bir seçimi geride bıraktık.

Seçimin ardından, merakla beklenen yemin törenleri yapıldı ve yeni kabine belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabineyi baştan aşağı tamamen değiştirdi. Milletvekili seçilen eski bakanların hepsini yeni kabineye almadı.

Bu zaten beklenen bir durumdu, kimse için sürpriz olmadı...

Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabinesinin ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Yeni kabine ile birlikte Gaziantep'in Ankara'da gücünü herkes merak ediyor. Aslında, işe sadece kabineye giren bakanlar olarak bakmamak gerek. Geçtiğimiz hafta, Gaziantep iş dünyasının 2 önemli isminin çok önemli makamlara girmelerinin mutluluğunu yaşadık.

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetimine, OSB Başkanı Cengiz Şimşek ise OSBÜK yönetimine hem de Başkan Yardımcısı olarak girmeyi başardılar.

Her iki ismin bu başarısı, Gaziantep'in başarısıdır.

Tuncay Başkan'ın bu göreve gelmesi için yapılan çalışmaları bir aydır biliyorum. Adil Konukoğlu, Adnan Ünverdi, Ahmet Tiryakioığlu, Mehmet Akıncı, ilçe oda ve borsa başkanları, hatta Nejat Koçer'in bile, bir ve beraber olarak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu üzerinde kurdukları baskı ve "Gaziantep olarak Tuncay Yıldırım'ın arkasındayız" mesajı sonrasında gelen başarı, ortak aklın bütün olduğunda neleri başarabileceğinin kanıtıdır.

Aynı şekilde Cengiz Şimşek'in OSBÜK yönetiminde Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmesi, kent ekonomisi için ve lobisi için çok önemlidir.

Lobi dedik devam edelim...

Yeni Kabinede Gaziantep doğumlu isim bulunmasa da, Gaziantep ile özdeşleşen 2 isim en önemli ve icracı 2 bakanlığa getirildi.

2 dönem Gaziantep Milletvekilliği yapan, siyasete 2007'de Gaziantep'ten giren, kesintisiz 11 yıl bakanlığını sürdüren Mehmet Şimşek, 5 yıllık dinlenme döneminin ardından yine ekonominin patronu oldu. 

Mehmet Şimşek, siyaseti sevmeyen, daha doğrusu beceremeyen ama, bilgisi, donanımı ve verdiği güvenle, hem iç, hem de dış dünyada ciddi saygınlığı olan bir ekonomist. Bir ekonomi şehri olan Gaziantep'e geçmişte olduğu gibi, yine katkıları çok büyük olacaktır... 

Ali Yerlikaya, Gaziantep'te uzun yıllar valilik yapan, ardından İstanbul'a atanan ve orada Türkiye'nin kalbini başarıyla yöneten, tam bir Anadolulu... 

Gaziantep'te öyle bir dönemde valilik yaptı ki...

Hatırlayın...

Suriye iç savaşının ardından, IŞİD tehdidinin tavan yaptığı, kentin farklı noktalarında bombaların patlatıldığı dönemde, kritik kararlara imza atarak, o günleri Gaziantep'in en az hasarla atlatmasını sağladı. Çok sayıda hücre evine sayısız operasyon gerçekleştirdi, IŞİD liderlerinin etkisiz hale getirilmesinde başrolü oynadı.

15 Temmuz darbesini Gaziantep'te gördü... Hemen ardından başlatılan FETÖ operasyonlarında, devletin gücünü ve kararlılığını gösterirken, özellikle iş dünyasına yönelik temkinli adımlarıyla, Gaziantep'in o süreçten çok büyük yara almadan sıyrılmasını sağladı.

Şimdi İçişleri Bakanı olarak, Gaziantep'e özellikle emniyet ve güvenlik açısından ciddi faydası olacaktır. Kaldı ki Gaziantep'i, dengelerini, kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Hele bir de buradan edindiği Suriye politikası tecrübesini, mültecilerin geri dönüşü için uygulanacak politikada değerlendirirse, değmeyin keyfimize olur...

Bu nedenle Kabine'de Gaziantep'in 2 bakanı var diyebiliriz...

Mehmet Şimşek ve Ali Yerlikaya...

Olaya Gaziantep lobisi açısından bakacak olursak, bambaşka bir fotoğraf daha ortaya çıkıyor...

Ekonominin başında Mehmet Şimşek...

İçişleri Ali Yerlikaya'da...

Ak Parti Meclis grubunun başında Abdulhamit Gül...

TOBB'da Tuncay Yıldırım...

OSBÜK'te Cengiz Şimşek...

Yıllardır Gaziantep'in Ankara'da lobisinin zayıflığından şikayet eder, Fatma Şahin'in tek kalmasından yakınırdık...

Son görevlendirmelerle birlikte Gaziantep'in Ankara'da gücünün fazlasıyla arttığını gözlemliyoruz...

Gaziantep'in ekonomik, sosyal, kentsel çok fazla sorunu varken, bu gücün varlığı açıkcası bizleri sorunların çözümü noktasında umutlandırıyor.

Hadi inşallah diyerek, Türkiye Yüzyılı'na başlayalım...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR