USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kılıçdaroğlu'nun programında iki önemli detay!..

Kılıçdaroğlu'nun programında iki önemli detay!..
22-01-2023

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı kutlamaya hazırlanırken, cumhuriyet tarihinin belki de en kritik, en çekişmeli geçmesi beklenen seçimine yaklaşıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıkladı. Muhalefetten bu tarihe destek geldi. 

14 Mayıs'ı artık 2023 seçimlerinin tarihi olarak söyleyebiliriz...

Tarih belli olduğuna göre, artık gözlerimiz seçim takvimine, daha da önemlisi milletvekili adaylarına çevrildi diyebiliriz.

Partilerden kimler aday olacak, mevcut vekillerden kimler yeni dönemde listede olacak, kimler liste dışı kalacak, nasıl sürprizler yaşanacak?

Bu soruların cevaplarını kısa süre içersinde öğreneceğiz. 

Büyük ihtimalle Mart ayının başında seçim takvimi işlemeye başlayacaktır...

Gelelim siyasetteki gelişmelere...

CHP'de geçen hafta Kemal Kılıçdaroğlu heyecanı yaşandı. Son bir yılda 3.kez Gaziantep'i ziyaret ederek, Gaziantep'e verdiği önemi ortaya koyan CHP Lideri, kentte beklediğinin ötesinde bir ilgiyle karşılandı diyebiliriz. Kılıçdaroğlu'nun çok sayıda milletvekili ve genel merkez yöneticisi ile birlikte Gaziantep çıkarması yapması da bu ilgide önemli bir etken olmuştur.

Kılıçdaroğlu'nun programlarında bir kaç detay dikkatimi çekti.

Birincisi, Şanlıurfalılar Buluşması'nda Gaziantep'teki birlik ve beraberliği bozmak, kardeşliğe fitne sokmak niyetindeki açıklamalar. Bu sözleri söyleyen elbette Kılıçdaroğlu olmasa da, onun için düzenlenen bir programda, "Kentin batısında hayvanlar için pet park yapılıyor, kentin doğusunda bizim çocuklarımızın oynayacağı park yapılmıyor" sözleri haddini aşan çok tehlikeli ifadelerdir.

Kaldı ki, CHP'nin Gaziantep örgütünde yer alan isimlerin yüzde 90'ının da bu sözlerden rahatsız olduğunu biliyorum.

İkinci detay ise Gaziantep Sanayi Odası ziyaretindeki fotoğraf oldu. 

Bugüne kadar siyasi etkinliklerde kendini göstermeyeye özen gösteren Sanko Holding ve GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun CHP Liderinin programında yer alması, hemen yanıbaşında bulunması dikkat çekiciydi. Hem de GSO Meclis Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu'nun olması gereken yerde oturması...

Bu fotoğrafın ne anlama geldiği, Gaziantep'te son bir kaç gündür en çok konuşulan ve tartışılan konu.

Fotoğraf için, "Ana Muhalefet Partisi lideri muhtemel Cumhurbaşkanı adayı Gaziantep'e gelmiş. Konukoğlu'nun Onursal Başkanı olduğu kurum ziyaret ediliyorsa orada olması kadar doğal bir şey yok" diyen de var...

"Bugüne kadar GSO'yu ziyaret eden hiç bir siyasinin toplantısına katılmamışken, buna katılması çok manidar ve olası iktidar değişimine karşı ön hazırlık" şeklinde söyleyenler de...

Gelelim Ak Parti'ye...

Üç haftadır yazıyorum, Ak Parti'de oyun kurucuları hamle üstüne hamle yapıyorlar diye... 

Bu hamlelerin geçen hafta tavan yaptığını gözlemledik. 

Ahmet Uzer'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 25 dakikalık görüşmesini bu hamlelerin önemli bir parçası olarak okumak gerek.

Görüşmenin ardından Ahmet Uzer'i aradım.

Görüşmenin detaylarını anlattı, vekil adayı olmamak için izin istediğini söyledi. 

Elbette konuştukları başka şeyler de var...

Onların neler olduğunu da önünümüzdeki günlerde göreceğimizi tahmin ediyorum...

Ak Parti'de herkesin merak ettiği bir başka konu da Eyüp Özkeçeci'nin hala istifa etmemesi. 

Bİldiğim kadarıyla Eyüp Özkeçeci'nin istifası kesin ama, siyasette neyin ne olacağı hiç belli olmuyor... Yüzde 1 ihtimal, bazen yüzde 99'u geride bırakabiliyor...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR