USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kılıçdaroğlu'nun Gaziantep'te teklif yaptığı iki muhafazakar kim?

Kılıçdaroğlu'nun Gaziantep'te teklif yaptığı iki muhafazakar kim?
09-10-2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, muhafazakar tabanla barışmak için adımlarını takip ediyoruz...
Kılıçdaroğlu, "Ak Parti'yi yenmek için Ak Parti gibi olmak" gerektiğini anlamış olsa gerek ki, muhafazakar tabana yönelik hamle üstüne hamle yapıyor.
5'i sağ ve muhafazakar partilerden oluşan 6'lı masayı işte bu nedenle kurdu. Hem bu partiler üzerinden hem de bizzat kendisi muhafazakar tabana yönelik sürekli mesajlar veriyor.
Anketlerde, iktidarın tüm yıpranmışlığına rağmen, yüzde 26'nın üzerini görememesinin de mutlaka bunda büyük etkisi vardır.
Yani, yıllarca "Laiklik elden gidiyor, şerait geliyor, rejim tehdit altında" sloganlarıyla ne oyunu artırabileceğini de, ne de Ak Parti'yi yenemeyeceğini anladı.
Nihayetinde, 2-3 yıl önce kendini hissettiren strateji değişikliğini, artık çok daha net görüyor ve anlıyoruz...
Son başörtüsü açılımını bu şekilde okumak gerek. Muhafazakar tabana yönelik Kılıçdaroğlu'nun hamleleri seçime kadar devam edecek gibi gözüküyor.
Kendi tabanında, bazı uç kesimler bu politikadan rahatsız olduklarını açık açık beyan etseler de, Kılıçdaroğlu'nun, kendisini yüzde 25'lerin üzerine taşıyamayan tabanının eleştirilerine kulak tıkadığını da gözlemliyoruz.
Burada önemli 2 soru şu: Kılıçdaroğlu takiye mi yapıyor? Seçim bittiğinde, aslına mı dönecek?
Cevaplarını yaşayıp göreceğiz ama, sahada gözlemlediğimiz şu; muhafazakar taban Kılıçdaroğlu'nun bu politikasını samimi bulmuyor, güvenmiyor...
Gelelim yazımın başlığındaki, Kılıçdaroğlu'nun Gaziantep'te muhafazakar tabanda tanınan ve sevilen, partisine açık davet ettiği iki kişiye...
Kemal Kılıçdaroğlu, muhafazakar tabanla barışma hamlelerini sadece genel politikada yapmıyor. İller bazında da, yaklaşan seçimler öncesinde bu tabana yönelik aday arayışları var...
Gaziantep'te bu manada önemli gelişmeler var...
Yaklaşık 1.5 yıl önce Gaziantep'te 3 gün geçiren ve parti tabanından, örgütten, hatta eski politikadan duyduğu rahatsızlığı açık açık dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'in fotoğrafını çekip gitmişti.
Hatırlayın, Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep'te Şanlıurfalılar buluşmasında, Şanlıurfalılar'ı nasıl ihmal ettiklerini anlatmış, yeni dönemde seçilebilecek bir yerde Şanlıurfalı olacağının mesajını çok net vermişti. Hatta, hemen ardından ŞANLIDER eski Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan'a bizzat Doğu ve Güneydoğu'dan sorumlu genel başkan danışmanlığı görevi tevdi etmişti...
Kılıçdaroğlu'nun, Gaziantep ile ilgili değerlendirmelerinin ardından, yakın tarihte, muhafazakar tabandan iki isim ile partilerine katılmaları ve seçimde aday gösterilmeleri yönünde görüşme yaptığını duydum...
Açık açık, CHP'ye katılmalarını teklif etmiş...
Elbette, arayan kendisi değil, yakın ekibinden birileri ve bizzat Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu adına arıyorlar...
Bakın, dedikodu veya kulislerde konuşulan fısıltı diye yazmıyorum, net teklif edildiğini yazıyorum...
Nereden mi biliyorum?
Teklif edilen ilk kişi, bizzat kendisi anlattı. İkinci kişiyi ise, sordukları kişi üzerinden biliyorum...
Diyeceksiniz ki, kim bunlar?
İkisinin kim olduklarını da biliyorum ama, verdiğim söz gereği açıklayamıyorum.
Sadece, muhafazakar tabanda tanınan ve sevilen kişiler olduklarını söylemem yeterli...
Gelelim yapılan teklife verilen cevaba...
İlk isim, teklifi reddediyor, hatta görüşme bile yapmıyor. İkinci ismin cevabını ise bilmiyorum...
Bu gelişmelerden anlıyoruz ki, Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep listesinde, seçilebilecek yerlere bir Şanlıurfalı ve bir de muhafazakar aday koymak istiyor.
O zaman bize de şu soruya yanıt bulmak düşüyor...
CHP'nin halen iki vekili varken, örgütün adayları, mevcut vekillerin durumları, hatta STK'dan adaylık planı yapanların durumu ne olacak?
Belli ki CHP Gaziantep'te önümüzdeki günlerde çok sıcak gelişmelere sahne olacak...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR