USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İsmail hallet de hallederiz

İsmail hallet de hallederiz
11-10-2022

Hallederiz lafı bu ülkede çok kullanılmaya başlandı. Aslında tamamıyla, bizim lisanda ‘ey gazığına bağlamak’ deyimiyle eşdeğerdir. Hallederiz dediğinde anlayın o iş olmayacak ve müthiş bir kazık yemiş durumdasınız.

İsmail Arter’e de böyle oldu.

Maraş açılacak. İsmail sen hallet de hallederiz.

Pandemi oldu. İsmail hallet de hallederiz.

Ne oldu, hükümet Gazimağusa Belediyesi’ne 30 milyon TL borçlu, haliyle Gazimağusa Belediyesi’nin de hizmetleri ve ödemeleri aksama eğilimi gösterdi.

Tabii ki muhalefet, muhalefet olduğunu gösterecek ve bu zayıf karna vuracak.

Ancak sadece muhalefet değil, iktidar da vurma eğiliminde.

Geçenlerde İsmail Arter UBP Genel Merkezi’ne çağırıldı ve yapılacak yerel seçimlerde İsmail Arter’in aday olmaması gerektiğini, hükümetin ortak aday olarak Dr. Erdal Özcenk’i yapmak istediklerini ve Arter’in sessiz sedasız çekilmesini istediklerini tebliğ ediyorlar.

Hallederiz dediğimiz kısım bu oldu.

Vurguyu da arttırmak için ise ‘Türkiye öyle istiyor’ diye de ekliyorlar.

Arter, elbette aptal bir adam değil. Maraş’ın açılışı ve idamesi sırasında hükümet adına okkayla para ödedi ve bu para kendisine geri ödenmeyince sıkıntıya girdi. Ancak bütün bunlar olurken, Arter Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile Maraş üzerinde doğrudan ilişki kurmayı başardı. Hem de habercileri ile değil, doğrudan üst düzey ile.

Öğrendiğim kadarıyla Arter kendisine yapılan ‘Türkiye seni istemiyor’ tebligatının gerçekleri yansıtmadığı da önemli ağızlardan teyit etti ve kılıcını kuşandı.

Arter yeniden aday olacak gibi duruyor, olmazsa yıllardır Gazimağusa Belediyesi’nde As başbakan olarak görev yapan Cem Dana aday olacak. Yani UBP Merkezi’nin Erdal Özcenk kartına gelene kadar masada çok kart açılıp kapanacak gibi duruyor.

Arter aday olsa da olmasa hükümetin belediye olan 30 milyon TL civarında borcunu tahsil etmek istiyor çünkü para Mağusalı’nın, UBP ise ta ezelden Erdal Özcenk sözü olduğu için İsmail Arter’i yıpratmak adına bu parayı vermekten kaçınıyor gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Mağusa’da durum karışık ve krize gebe gibi duruyor.

Ancak şunu net bir şekilde söyleyebilirim. Arter, UBP’nin kendini yakmasını oturup izlemeyecek.

Çünkü artık onun da herkes gibi, hallet de hallederiz laflarına karnı tok, oturup halledilmeyi beklemeyecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR