USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Doğuş Derya’dan hala korkmuyorum

Doğuş Derya’dan hala korkmuyorum
07-10-2022

2014 yılıydı. Doğuş Derya Meclise yeni girmiş, Meclis yemini ile sürüden ayrı duracağının işaretini vermişti ta o günlerden.

1974’ye yaşanmadığı iddia edilen bazı olaylarla ilgili meclis kürsüsünden iddiaları yinelemiş ve bir sosyal medya linçi ile karşı karşıya kalmıştı.

Bazı kişiler, sır kadın milletvekili diye, cinsiyetçi, hatta cinsel şiddet içeren hakaretlerle klavyelerine sarılmışlardı.

O yıllarda, buna en sert tepkilerden birini göstermiş olmanın gururunu hala yaşıyorum kendi dünyamda. Yönettiğim Kıbrıs Postası Gazetesi’nde, patron Polat Alper’in de rızası ile o hakaretleri edenleri haberlerini artık Kıbrıs Postası’nda yayınlamama kararı almıştık.

Sansüre son derece karşı olsam da, o günlerde, hakaretçilere, çirkin cinsel arzularını hakarete büründürenlere sansür uygulamak benim için şerefti.

Bir de yazı yazmıştım konuyla ilgili.

Doğuş Derya’dan Korkmuyorum’ demiştim.

İnsanların aynı fikirde olmaması dünyanın en doğal olayıdır. Farklı fikirler ve görüşler olmasa insan olmaz, robot olurduk.

Doğuş Derya fikrini söyleyecek, o fikri beğenmeyenler ya da farklı fikri olanlar aynı platformu kullanarak karşı fikrini dile getirecek, demiştim.

Bunu yapmayıp, hakaret edenler, saldıranlar, bel altı vuranlar, hedef gösterenler korkaklıklarından yapıyor diye ifade etmiştim.

Bugünlerde benzer şeyler yaşanıyor.

İçimizdeki bulunan ve sayıları iyice artan, görevleri kendi insanlarını, otorite bildiklerine şikayet edip hedef göstermek olanlar Doğuş Derya’nın meclis konuşmasının bir kısmını cımbızlayıp servis ettiler.

Türkiye’deki tetik delisi medya ise mermisini bulduğu anda ateş etmeye başlayıp aferinleri kapıyor. Bizdekiler de önemli bir iş yapmış gibi güçlerine güç kattıklarını sanıyorlar.

Neden çünkü korkuyorlar.

Kendini bu denli güzel ifade eden, görüşlerini bilimsel temellere dayandıran ve gerektiğinde kendi partisi ile ters düşmekten dahi korkmayan Derya’dan korktukları içindir.

Derya bu konuşmayı yaparken, gözlerinin içine baktığı onun gibi düşünmeyen vekiller neden ses çıkarmadı mesela?

Neden söylediğim gibi karşı görüşlerini Doğuş Derya akıcılığında dile getirmedi.

Yoksa Doğuş Derya’dan korkuyorlar mı?

Onun siyasi bilgisi karşısında ezilme endişesi mi var?

Herhalde var.

Dersine çalışan, eğitimi ve bilgisi ile Meclis’teki en üst düzey vekillerden biri olan Doğuş Derya ile fikren kapışmak için ciddi bir donanım ve hazırlık ister.

Yoksa korkarsın.

Doğuş Derya’nın her görüşüne katılıyor muyum?

Elbette ki hayır.

Farklı fikrim varsa söylüyor muyum? Mutlaka.

Ancak Doğuş Derya gibi tüm milletvekillerinin görüşlerinin rahatça ve açıkça o kürsünden söylemelerinin hak olduğunu düşünmekten öte, görevleri olduğunu düşünüyorum.

Çünkü ben hala Doğuş Derya’dan korkmuyorum.

Siz de korkmayın diyeceğim ama belli ki çok korkuyorsunuz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR