USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bizim Milletvekilleri iyiki onlar değil

Bizim Milletvekilleri iyiki onlar değil
05-09-2022

Türkiye’de her şey toz duman olmuş durumda. Duydukça öğrendikçe kahroluyoruz. O nedenle bazı illerin iktidar Milletvekillerine de bakıyorum bizimkilere de. Kıyaslıyorum tabii… Bilebildiğim kadarıyla Gaziantep’in iktidar Milletvekillerinin (AK Parti-MHP) bazı illerdeki gibi pis işlere katıldıklarını görmedik, şahit olmadık. Bunu niye söylüyorum, çünkü son zamanlarda ülkede birçok milletvekillerinin neler yaptıklarını gördüğümüz için. Dahası öyle iktidar gücünü kullanıp devletin polisine askerine de saygısızlık yaptıklarını da duymadık işitmedik. Borsalarda alengirli işlere, Devleti zarara uğratacak hileli hurdalı pisliklere girdiklerine de şahit olmadık. İnanın bu yönleriyle gerçekten de hepsini kutlarım.   

VALİ VE BAŞKANLARLA SESSİZ EKİP ÇALIŞMASI YAPILIYOR 

Aslında bir yönleri daha var iktidar milletvekillerimizin. Hiç çalışmıyor gibi gözükseler de aslında sessiz sedasız iyi çalışıyorlar. Şehrimizin sorunlarında elbirliği içinde hareket ediyor ve bakanlıklar, bürokratlar, kamu kurum ve kuruluşlarla inanılmaz diyalog içine giriyorlar. Projeler konusunda Gaziantep’te yapılacak önemli hizmetlerin gerçekleşmesi için Fatma Şahin ve Vali Davut Gül’ün yanısıra ilçe belediye başkanlarının çabalarına, tahminlerin ötesinde destek sağlıyorlar. Yani bildiğim kadarıyla hepsinin ayrı güçleri var. Birçok komisyonda görev almaları, yurt dışında ülkemizi temsil etmeleri ayrı özellikleri. Bir de Ali Şahin’in Meclis İdare Amirliği başlı başına önemli bir görev… Kaldı ki çok başarılı işler yapıyor. Şimdi belki beni eleştireceksiniz ama ben gördüklerim ve bildiklerim çerçevesinde değerlendiriyorum. Bazı iktidar Milletvekili arkadaşlarımız hala şehirde yeterince tanınmıyorsa da ön plana çıkmamışlarsa da ben konuyu işin farklı noktasından ele aldığım için bu değerlendirmeyi yaptığımı bilmenizi isterim.   

KIŞ GELİNCE İLK ELEKTRİK VE DOĞALGAZ   

FATURASINI KORKUYLA BEKLİYORUM  

İnsanı çileden çıkartmanın başka yolları yok mudur acaba… İnanın ne yapacağımızı, ne söyleyeceğimizi bilemiyoruz. Daha kış gelmedi ama evlerde ve işyerlerinde ne yapabileceğimizi hesaplıyoruz şimdiden. Acaba faturalar nasıl gelecek diye şimdiden kaygı düştü içimize. Doğalgaz kullanmasak nasıl ısınabiliriz diye hesap yapıyorum. Kömür veya odun desek onlarda uçtu. Daha kış yaklaşınca fiyatlar ne olacak onu da bilmiyoruz. Bunun tek sebebi ZAM KAZIĞI’nın ucunun çok sivri, boyunun da uzun olması. Halbuki gıda maddelerine yaptıkları gibi küçük küçük yapsalar belki bu kadar acıtmayacaktı. Ki zaten pahalılığa alıştırdılar bizi. Geçen sene ne alıyorsan yüzde 100’den fazla artış sağladı bu ülkede. Ama az az, yavaş yavaş olduğu için milleti alıştırdılar. Bunu da yazmıştık geçtiğimiz aylardı “BİZİ ALIŞTIRDILAR” diye. Hatta “BU GİDİŞLE VENEZÜELLA OLACAĞIZ” diye yazdığım yazının üzerinden 2 yıl bile geçmedi. O zaman beni çok abartılı bulanlar, şimdi dünya enflasyon sıralamasında Venezüella ile eşit yarışa gireceğimizi, sefalet endeksinde Birinci sıradaki Venezüella’nın ardından 5’nci sıraya yerleşeceğimize ihtimal bile vermiyorlardı.  Tüm bunlara ek olarak Avrupa ülkelerinde vatandaşlara kış öncesi destekler verildiğini ülkemiz adına üzülerek ifade etmeliyim. Almanya çalışan kesime 300 euro yardım yaparken geçici süre akaryakıt vergisini düşürdü. Fransa yoksullara el uzattı. İngiltere düşük gelirlilere 400 sterlin enerji indirimi yaptı. Bizde ise tam tersi yaşanıyor. İşte asıl mesele de burada yatıyor. 

 SANAYİCİ DE ZORDA ELBETTE, AMA?  

 İşin bir de sanayici boyutu var tabi. Onlar da ciddi manada sıkıntıda. Her ne kadar onlar bunu fiyatlara yansıtmak zorunda kalacaklar. O da doğrudan bize gelecek kazığın ucunun daha da sivrilmesini sağlayacak. Çünkü yapacakları fazla bir şey yok. O kadar insan çalıştırıyorlar, istihdam yaratıyorlar. Kaldı ki çoğu yakında üretimlerini durdurabilir. Zaten bir süreden beri işçi çıkartmalar başlamıştı. Şimdi vardiyalar da azaltılıyor.   

ARTIK SES VERMEYE BAŞLADILAR  

Önemli bir gelişme yine iş dünyasıyla ilgili. Bugüne kadar ses çıkarılmıyordu yaşanan olumsuzluklara. Gaziantep olarak ele aldığımızda gerek ekonomik gerekse de sosyal ve kültürel yönden şehrimizi ilgilendiren sorunlarda bir tek Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım konuşuyordu. O da ezbere konuşmuyordu elbette. Meseleleri enine boyuna dile getiriyor, çözüm yolları sunuyor ve önerilerde bulunuyordu. Allah var Fatma Şahin ile Vali Davut Gül’de birçok sorunların çözümünde Tuncay Yıldırım’ın yanında yer alıyordu.  

Son olarak özellikle Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un tam da doğalgaz ve elektriğe yapılan acımasız zam sonrası şehrimize gelmesi iş dünyasına hareket getirdi. Bu kez sadece Tuncay Yıldırım konuşmadı. Adnan Ünverdi, Cengiz Şimşek ve Adil Konukoğlu’da sorunları açık açık dile getirdi. Çözüm önerileri sundu. Borsa Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ile Esnaf Odaları Birliği İsmet Özcan ne konuştu Bakan ile bilmiyorum. Sanırım onlar da sektörlerin ve esnafların sorunlarını dile getirmiştir. Bunlar elbette güzel gelişmeler, çünkü sessiz kalınırsa bunun zararını hem sanayici hem işveren hem küçük işletmeler hem de esnaflar görecek. İşte burada bir de halkın sorunlarını dile getirebilecek Milletvekilleri görebilsek, bu da özellikle iktidar Milletvekilleri olsa çözüm adına çok iyi yol alınacak elbette.   

HEPİNİZE İYİ HAFTALAR

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR