USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Muhalefet 40 fırın ekmek yese yine zor

Muhalefet 40 fırın  ekmek yese yine zor
05-06-2023

Seçim bitti mi?

Bitti.

Hükümet için bakanlar belirlendi mi? o da tamam… Ama sonuçlar bu ülkenin yarısını memnun ederken yarısını etmedi tabii.

Yarısı diyorum çünkü böyle bir Türkiye yaratıldı. Acı ama gerçek maalesef.

Şu bir gerçek, Türkiye’nin Laik Demokratik, sosyal hukuk devleti olduğunu ve böyle de devam etmesi gerektiğini savunmuşumdur hep…

Ama bu düşünce ve inanışta olmayanları da yok sayamam elbette.

Nihayetinde onların da bir inançları var. Yeter ki ülkenin demokrasiden koparılması, vatan topraklarımızın bölünmesi ve rejimin değişmesi yoluna sapmasınlar. Mutlaka endişelerimiz var, mutlaka yarınlarımız konusunda kafalarımız karışık.

Gençlerimiz geleceklerini yurt dışında aramak için her yolu deniyor. Buna karşın Türkiye’ye özellikle ağırlıklı olarak Suriye’den ve Afganistan’dan milyonlarca yüzbinlerce insanın gelmesi hepimizi endişelendiriyor. Ama yine de ülkemizin bölünmez bütünlüğüne olan inancımızı yitirmek istemiyoruz.

KEMAL KILIÇDAROĞLU LİDERLİK YAPAMAZ

Evet…

Muhalefetin özellikle CHP’nin seçim kazanabilmesi için 40 fırın ekmek yemeye niyetinin olmadığı bu seçimde de anlaşıldı.

Bana göre yese bile yine zor. Bu bakış açısıyla değerlendirecek olursam, İyi insan, dürüst insan ama mevcut Türkiye siyasetini okuyamayan, çevresini saranların etkisinde kalarak sürekli hata yapan ve böylesine büyük bir avantajı kullanamayan, söz dinlemeyen bildiğini yapan Kemal Kılıçdaroğlu için artık iyimser olamayacağım.

Yıllardır özellikle Gaziantep için yaptığı yanlışları sürekli yazdım durdum.

Ama hiç mi ders alınmaz, hiç mi tabanı dinlemez akıl alır gibi değil.

Onun için diyorum ki, tek kelimeyle bu Türkiye’de artık liderlik yapma şansı sıfır. Bunları yazıyorum diye kimse kızıp sitem etmesin.

Bu CHP’ye yapışanlar yetkili makama gelenler halktan iyice uzaklaşıyor. Kendilerini kandırdıkları gibi bizleri de kandırmaya çalışıyor. Öyle ki, seçim işini bile yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar.

Sandıkmış, ıslak imzalarmış filan geçin onları. Genel merkeze kapağı atanlar kendilerine göre bir dünya kurmuş keyif sürdürüyorlar.

Üstelik dünyanın da Rantını sağlıyorlar. Tüm bunlara rağmen Kılıçdaroğlu yine onlarla yoluna devam etti.  

GAZİANTEP’TE AYNI TAS AYNI HAMAM

Öyle büyük yanlışlıklar yaptı ki Kılıçdaroğlu, ayrı seçime girseler barajı geçemeyecek olan partilere milletvekilleri kazandırdı.

Hiç uzağa gitmeyin bakın Gaziantep’e…

CHP’nin geçen dönem kaç Milletvekili vardı? 2 Peki şimdi kaç vekili var yine 2…

N'oldu o zaman?

Gitti Bayram Yılmazkaya geldi Hasan Öztürkmen, gitti İrfan Kaplan, geldi Melih Meriç.

Yani aynı hamam aynı tas.

Sıfıra sıfır elde var sıfır.

Oysa seçim sonuçlarına bakıldığında CHP’nin Milletvekili 3 olarak ilan edildi.

Ama TBMM’deki emin törenine baktığımda 3. Milletvekili olarak gösterilen sevgili Ertuğrul Kaya kardeşimizi ekranda DEVA Milletvekili olarak gördük.

Şimdi bu görüntü Gaziantep’te CHP’ye gönül vermiş insanları rahatsız etmedi mi? Etti tabii…

Ama bu Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk kez yaptığı bir yanlış değil ki?

İYİ Parti için de yapmıştı bunu.

Sonra eline sağlıkladılar.

Bakın CHP listesinde seçime giren diğer partilerin de çıkardıkları Milletvekili sayısı öyle küçümsenecek gibi değil.

Bu hatayı Recep Tayyip Erdoğan yapmadı mesela, sadece HÜDA-PAR’ı dahil etti listelerine. MHP ve Yeniden Refah seçime ayrı girdiler.

Bu da siyasetin satranç taşlarını iyi oynadığını gösterdi. Bunda da kazanan AK Parti, kaybeden yine CHP…

En iyisi mi fazla ileri gitmeyeyim…

ALKIŞI HAK ETTİLER

Tuncay Yıldırım TOBB yönetiminde, Cengiz Şimşek OSBÜK yönetiminde ve Başkan yardımcısı. Bunun yarısına Adil Konukoğlu, Adnan Ünverdi, Mehmet Akıncı, Mehmet Özyurt ve Selahattin Türkmen üst yönetimlerde görev aldı.

Gaziantep için elbette gurur verici olduğu kadar söz sahibi şehir haline gelmenin fırsatı yaratıldı. Hepsini tebrik ediyor kutluyorum.

BU ŞEHİRDE ACİLEN RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU YAPILMALI

Gaziantep’te ruhsatlı silah sayısı belli ama ruhsatsızlar maalesef bilinmiyor.

Ve bu durum şehrimiz için büyük sıkıntı. Seçim gecesi ve Galatasaray’ın şampiyonluk gecesinde sokağa çıkanların yanısıra evlerinden damlardan binalardan sıkılan silahlar bu gerçeği gözümüzün önüne tablo gibi sergiledi her şeyi.

Ne yapılır edilir bilmem, Uyuşturucu konusunda nasıl organize bir çalışma yapılıyorsa, ruhsatsız silahlar, hele hele keleş gibi tehlikeli silahlar için çok ciddi bir çalışma yapılmasının zamanı gelmiştir.

GERÇEKTEN SPOR ŞEHRİ İSEK BUNLAR NASIL OLUYOR SİZCE?

Gaziantep eğer gerçekten SPOR ŞEHRİ ise, o zaman sporcular çalışma yapacak alanlar konusunda niye sıkıntı yaşıyor?

Hiç uzağa gitmeyin Gaziantep Üniversitesindeki olaya bir bakın yeter.

Genç sporcuların antrenman yapacağı ormanlık alan ile atletizm sahası için ücret belirlenmiş. Ve o fakir öğrenciler için her antrenman başına 40 lira istenmiş. Aynı durum Halk oyunlarında şehrimizi ve ülkemizi temsil eden Folklorcuların salonda çalışma yapması için de ücrete bağlanmış.

Hem de yüksek rakamlar. Bir toplantıda şimdi Milletvekili olan Sayın Bünyamin Bozgeyik’e Spor Toto teşkilat müdürü iken Gaziantep’e tesis yaptıklarını ama bunun yetersiz olduğunu, hatta bu tesislerin resmi müsabakalar için kullanılamadığını belirtmiştim.

Basketbol, futbol, Atletizm başta olmak üzere birçok spor dalında cıvıl cıvıl bir şehir olan Gaziantep’te bu sporcuların antrenman için yer bulamayışını, bulsalar da bu kez ücret istenmesinin ayıbını kim örtecek acaba?

Bu konu çok uzun ve bir gün mutlaka yazacağım Gaziantep’in SPOR ŞEHRİ olması için benden istenen çalışmanın sümen altı edilmesini. Görünen o ki, bu uygulamaları yapanlar Gaziantep’in spor şehri imajına ne kadar kötülük yaptıklarının farkında değil. Bunda özellikle Rektör Arif Özaydın ve yetkilendirdiği kişilerin büyük rolü vardır.

GAZİANTEP FK İÇİN ÇOK KARAMSARIM

Son bir şey daha… Gaziantep FK’nın geleceği için endişeliyim.

Gördüğüm ve hissettiğim şey; Süper ligde kalmak gibi derdi olmayan, gençlerle daha ucuza alınacak topçularla ligi götürelim, küme düşersek de düşeriz, hiç değilse aldığımız gençlerle yolumuza devam ederiz, düşersek de dünyanın sonu değil ya, anlayışı… 

Devamı yok çünkü NOKTA 

HEPİNİZE İYİ HAFTALAR 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR