USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ahalinin kıymasından öç almak

Ahalinin kıymasından öç almak
11-04-2023

Geçtiğimiz günler aybaşı idi. Maaşını alan markete koştu. 1 kilo kıymayı aldı evine gitti. Kıymayı 100 – 150 gramlık parçalara ayırdı, dondurucuya koydu. 8-10 kez içinde bir miktar kıyma olan bir yemek yaparız ta ki yeniden ay başı gelene kadar düşüncesiyle.

İki de tavuk alıp ikiye böldü mü. Al işte dört yemeklik tavuk işi de tamam.

Biraz hellim aldı. Biraz da çocukların sevdiği peynirden. Onlar da özenle buzdolabına yerleştirildi.

Pazar günü pazara koştu. Yeşillik, sebze meyve aldı. Evet ananas yoktu belki ama bir iki kilo elma almıştı. Buzdolabının sebze meyve çekmecesine koyar, iki günde bir birer elmayı çocuklarına yedirirdi.

Sonra birileri Kıb-Tek’i kötü yönetti. Elektrik üretimi konusunda gerekli yatırım yapılmadı. AKSA’ya mecbur kalındı. AKSA’sız artık enerji arzını konuşamaz duruma gelindi. Sözleşme imzalamak konusunda ilahlar karar verdi. Bu sözleşme imzalanacak. İmzalanmaması ve farklı bir alternatif seçilmesi treninin çoktan kaçtığı bir noktada El-Sen Grev yapıyor.

Elektrik enerjisi kimisinin evine 13 saat kimilerinin 16 saat uğramadı.

Buzlu kıyma ve tavuk eridi. Hellim ile peynir yumuşadı.

Bir daha dondurmak da olmaz. Hepsini bir anda hızlıca tüketmek lazım gelecek artık.

E peki ayın geriye kalanında ne olacak?

El-Sen grev tazminatı dağıtırken, ‘bozulan yiyecek tazminatı’ da dağıtacak mı?

2023 yılında elektriklerin kesik, hem de 12 saatin üzerinde zaman dilimlerinde kesik olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Artık kimse elektrik arızayı bile aramıyor.

Başka ülkelerde elektrik kurumunun nerede olduğu bilinmez, kimin yönettiği ile ilgili kimsenin fikri yokken, biz Kıb-Tek ile yatar AKSA ile kalkar olduk.

İlahlar karar verdi. AKSA ile sözleşme yapılacak. Bunun için gazeteler falan bile satın alındı. Öyle iki eylem bir nümayiş ile engellenecek bir iş mi var ortada ki arıza yaratıp, sonra da tamir etmemek için eylem yapılıyor.

Karar vericilerin, ilahların umurunda mı sanıyorsunuz.

Onların jeneratörü yakıt dolu. Servisi yapılmış gürül gürül elektrik üretiyor. Pencereleri kapattılar mı yaratılan ses kirliğinden de etkilenmezler.

Siz jeneratörü olmayan, elektrik faturasını korkudan günü gününe ödeyen, bir kilo kıyma ile bütün ayı geçirmeye çalışana karşı mı eylem yapıyorsunuz.

Yoksa sınav haftasında ders çalışamayan çocuklara karşı mı?

İlahlar karar verdi. Kararlarına da bunca zaman ses çıkarmayarak ortak oldunuz. Şimdi benim elektriğimi keserek, öcünüzü benden alamazsınız.

Gönderilen fahiş faturaları çocuğunun beslenmesinden hele hiç alamazsınız.

Ha eğer, biz mücadele ettik ancak başaramadık demek için ise bu eylem, sizin sendikal halkla ilişkiler çalışmasına dar gelirlinin bir kilo az yağlı kıymasını kurban etmeyin bence. Öfke büyük.

Geçin ve aldığınız dolgun maaşın hakkını verin ve işinizi yapın.

Ahalinin kıyması bir daha çözülmesin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR