USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Piyon değil Şampiyon...

26-05-2021
Piyon değil Şampiyon...

Konuşmasında Gaziantep’in her alanda büyümeye devam ettiğini kaydeden Şahin, “‘Nedir bu şehrin sırrı?’ derseniz aslında Hz. Mevlana söylemiş; ‘Bir şehir başarılı olacaksa intizamlı olacak, disiplinli olacak, gayretli olacak.’ Çalışacak, cesaretli olacak, emeğe saygı duyacak. 
Sanki Gaziantep’i tarif ediyor. Çünkü emek sevgidir. Emek verdiğiniz şeyi seversiniz. Nobel ödüllü Aziz Hocamız ‘Zeka kadar çalışmadır, gayrettir başarıda’ diyor. 
Sanki Gaziantep’i tarif ediyor.” sözlerine yer verdi.
 
Nerde söyledi bu sözleri Fatma Şahin; Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak; Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Kapsayıcı Büyüme Girişimi Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu üyesi seçilmesi nedeniyle Ankara Cermodern’de bir resepsiyonda.

Devam etti Başkan Şahin;

"İyilerle kötülerin savaşında iyiler şampiyon olana kadar, öldürenlerle yaşatanların dünyasında yaşatanlar şampiyon oluncaya kadar, gidecek çok yolumuz, varacak çok büyük hedeflerimiz var." 

Devamında; Dünyada yaşanan sosyal ve çevresel sorunlara işaret edip, “Güçlünün haklı olduğu bir dünya sürdürülemez. Sürdürülebilir bir dünya için ekonomi kadar insani bakış gerekiyor. Yetimin, yoksulun, gencin, engellinin, kadının, çocuğun bakışı gerekiyor. Çevresel bakış gerekiyor. Kimse ‘Ben mülteciyim ben geri kaldım’ demesin; ‘Ben yetimim, ben engelliyim, bu kalkınmada benim yerim nerede?’ demesin diye ana kucağımızı açtık ve herkesi içinde bulunduran kapsayıcı bir büyümeyi yerine getiren bir şehir olduk.” dedi.
 
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, konuşmasında; “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu üyeliğine davet edilmesi özellikle bu hususların her birini ayrı ayrı gösterdiği büyük başarının bir neticesidir. Öncü bir kadın olarak Gaziantepli kadınlarımızın ülke ekonomisine kattıklarını artırmak için de ciddi bir çaba gösterdiğine yakinen şahit oluyoruz." dedi.
 

Başkan Şahin’i tebrik eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Dünyadaki 64 büyük belediye başkanından oluşan bu girişime yalnızca bu alanda önemli çalışmalar yürüten belediye başkanları davet ediliyor. Bu bakımdan Fatma Hanım’ın bu girişime davet edilmesi bizleri gururlandırdı. Sayın Başkanımızı, Gaziantep Büyükşehir Belediyemizi ve tüm Gaziantepli hemşerilerimizi kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Fatma Şahin'in belediyecilikte olduğu kadar uluslararası örgütlerle ilişkilerle de önemli bir tecrübesi var. Türkiye Belediyeler Birliğini Başkanlığının yanı sıra Avrupa Belediyeler ve Bölgesel Konsey Başkan Yardımcılığını da başarılı bir şekilde yönetiyor.

Şahin’in başarısının tüm ülkeyi mutlu ettiğini kaydeden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise, “Bugün şehrimiz için ve ülkemiz için çok önemli bir mutluluğa tanık oluyoruz. Bu mutluluk bu gün Gaziantep'imizin ve çok değerli Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in nezdinde bütün Türkiye'ye ve 84 milyona çok büyük moral olmuştur. Hepimiz çok mutluyuz çok gururluyuz. 

Oluşturduğu istihdam, oluşturduğu katma değer, ihracatta on milyar doları aşan ekonomiye katkıyla  Gaziantep’in farkını ortaya koyan bir şehir olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Vekili ve Eski Başbakan Binali Yıldırım, “Fatma Hanım’ın imza attığı sosyal projeleri hepimiz biliyoruz. 
Bir şehir devlete bağımlı olmaya devam ederse kalkınmasını gerçekleştiremez.  Gaziantep öyle bir şehir ki birçok şehrimizden farklı bir şehir. 
Devlete bağımlı değil tam tersi devletin yükünü azaltan bir şehir. 
Bunun nedeni de özel sektörün dinamiklerini çok iyi kullanması.”

Ankara’daki tarihi proğrama davet edilen ve takip edenlerdendim.
Yazdıklarımın fazlasını duydum.

Fatma Şahin Başkan Gaziantep’in marka değeri olan isimlerinden biridir. 
Kadın başı ile birçok erkeğin yapamadığını yaparak AK Parti’nin 20 yılı aşkın süredir gelen iktidarında Gaziantep’i temsilen yer almış ve başarılı çalışmalarıyla ona inananları utandırmamış, hep üzerine koyarak yoluna devam etmiştir.

Gaziantep’in ilk kadın milletvekili, ilk kadın Bakanı, ilk kadın Belediye  Başkanı olan Fatma Şahin, Türkiye’den OECD Şampiyon başkanlar koalisyonuna giren ilk isim ve şahsiyet olmuştur.

Allah utandırmasın onu...
Başarıları daim olsun...

Türkiye’nin 4, Gaziantep’in 3 Avrupa şampiyonu var artık.

Galatasaray Futbol’da UEFA kupasını kazandı Şampiyon oldu. Türkiye için büyük gurur ve onur.

Mehmet Kaplan’ın başkanlığını yaptığı Gaziantep Polsigücü Hokey Takımı kendi branşında Avrupa Şampiyonu oldu,
Mehmet Tahmazoğlu’nun onursal Başkan, Cuma Güzel’in ise Başkan olduğu Şahinbey Ampute Futbol Takımı Avrupa Şampiyonlar ligi Şampiyonu oldu.

Başkan Fatma Şahin’de dünyada 64 büyük belediye’nin dahil olduğu kendine has kriterleri olan alanlarda Türkiye’den giren ve Şampiyon olan ilk isim. 
Ona başarıyı getiren çalışmalar içerisinde Mültecilerle ilgili yaptıkları ve Arkeoloji Enstitüsü kurulması var.

Biri insanlık adına diğeri tarih adına önemli iki adım şampiyonluk getirdi Başkan Şahin’e...

Geçmişine sahip çıkıp koruyacaksın, ister senden olsun isterse mülteci olsun insanı yaşatacaksın.

Bunları yapmazsan sen piyonsun.
Yok yaparsan zaten ŞAMPİYONSUN...

Tebrikler Fatma Şahin Başkan..
Az olan yükünü biraz daha artırdın...

Ve inşallah; Şampiyonlar Şampiyonu da olursun...

Kalın sağlıcakla....

Arif Kurt
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR