USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İngilizler dinledi ben utandım…

İngilizler dinledi ben utandım…
28-03-2022
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşik Krallık ve Türkiye iş birliğinde Londra’da düzenlenen, çevreye hassas ekonomik bir model öneren "Birleşik Krallık-Türkiye Yeşil Finansman Konferansı"nda konuştu.
Başkan Şahin, konuşmasında yeşil dönüşüm, göç, yerel kalkınma ve yeşil finansman gibi konulara temas ederek, Türkiye ve İngiltere arasında geliştirilecek iş birliklerinin önemini vurguladı. 
Dünyada yaşanan savaş, iklim krizi, çevre kirliliği gibi sorunlara dikkati çeken Şahin, "Yeşil güç için, daha temiz bir dünya için bir aradayız. Çocuklar ölmesin, insanlar göç etmesin, insanlar yaşasın diye bugün bir aradayız." ifadelerini kullandı.
"Kendi şehrimizle ilgili, kendi ülkemizle ilgili iddiamız, hedefimiz var diyerek konuşmasına devam eden ve “Yakın zamanda Gaziantep’in yeşil şehir ve şampiyon şehir seçildiğini aktardı Başkan Şahin. 
Ve devam etti; “Biz bu işleri 'yeşil şehir', 'şampiyon şehir' olalım diye yapmıyoruz. Yeni nesil bir kalkınma var. Artık kalkınma yerelde başlıyor. Demokrasi yerelde başlıyor ve şehirler yarışıyor. Büyük bir rekabet var. Kim bilgiyi bulup iyi bir şekilde yönetirse en güçlü odur. Bilgi, güçtür, iktidar yapar. Bütün medeniyet tarihinde bilgiyi elinde tutanlar dünyanın da sözünü söyler. O yüzden kendi şehrimizle ilgili, kendi ülkemizle ilgili iddiamız, hedefimiz var. Akıllı şehirler, sağlıklı şehirler, değer katan şehirler, marka şehirler. Her bir başlık bizim görev alanımız. Bir taraftan bunları yapmaya çalışırken bir taraftan da dibimizde koca bir savaş var. Eğer bugün birçok ülkenin yapmış olduğunu yapsaydık yaklaşık 500 bin kişinin Ege ve Akdeniz’de öldüğü haberini dünya duymuş olacaktı.
Biz bir model oluşturduk, Gaziantep modeli. Birlikte yaşam modeli. Öldürme, yaşat modeli. Bu kolay bir şey değil. Bir taraftan toplumun sizden beklentilerini vereceksiniz bir taraftan da bu büyük sorunu çözmek için yerel gücünüzle çalışacaksınız.”
Başkan Şahin Londra’da düzenlenen ve konuşmacı olarak katıldığı oturumda söyledi bunları.
Kör, sağır, dilsiz dünyanın temsilcilerinin gözünün işine baka baka hemde.
Ben bu yazıyı kaleme alırken, Ensar olduğum halde Fatma Şahin başkanın dediklerinden payıma düşeni aldım ve utandım.
Herşeye rağmen yaşayan, diğerinin acısını anlamayan ve utanmayanları gördükçe çok daha fazla utandım.
İngilizler dinledi ben utandım…
Kalın sağlıcakla,
Arif Kurt 
18.03.2022
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR