USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Aykırı Hayatlar!..

Aykırı Hayatlar!..
03-04-2023

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması planlanan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri ile birlikte sadece genel siyaset değil, yerel siyasette hareketlendi. Deprem, sel, dolu derken üst üstte ağır darbeler alan bölgemizde gözüm bir yandan aday adaylarını incelerken diğer yandan da bölgenin lokomotif şehri Gaziantep'i takip ediyorum. Arif Kurt ağabeyim sağ olsun, şehrin nabzını tutuyor, şehri domine edip bölgeyi hareketlendirecek isimleri kamuoyuna tanıtıyor. 

Gaziantep büyük bir şehir, haliyle her partinin aday adayı listesi hayli uzun. İçlerinde heyecan uyandıracak isimler var. Malum artık siyaset sadece devlet ile millet arasında köprü görme görevi ile sınırlı değil. Başta şehir ekonomisi olmak üzere birçok alanda başarılı olmak bir zorunluluk.

Yakın dostlarım iyi bilir, uzun süredir ısrarla bir husus üzerinde duruyorum. "Yerel kalkınma için alışagelmiş yöntemleri terk edip, aykırı isimlerin ön plana çıkıp, aykırı kararlar alıp, aykırı adımlar atmasına her şehrin ihtiyacı var." gibi bir tezim var. Bu sadece siyaset için geçerli değil. Mesela geçtiğimiz günlerde değerli ağabeyim, ünlü turizmci Ömer Niziplioğlu'nun; "Hatay'ı ayağa kaldırırken Dubai modelini kullanarak şehri Amanoslara inşa edip sahilleri turizme ayıralım" demesi gibi aykırı fikirlere her şehrin ihtiyacı var!  

Bunu detaylandırmak için Gaziantep İYİ Parti Aday adayı listesinde gördüğüm bir ismi bu akşam örneklendireceğim.

Mehmet Mustafa Gürban

Allah biliyor, bu adamın aday adayı listesinde ne işi var dedim ilk başta. Sonra kendi kendime kızdım. İşte dedim örnek verdiğin aykırı adamlardan biri. Kendisini sosyal medyadan tanıyorum. Ne iş yapıyor diye sorarsanız geniş bir alanda çeşitli faaliyetleri var.

Herkesin hemfikir olduğu kararlara hem mesafeli durmuşumdur. Herkes tek bir doğruyu düşünürken "Beni de dinleyin!" diye kalabalığın ortasından bağırıp daha hızlı ve daha etkili bir doğru var! diyecek isimlerle yol almamız lazım. Mehmet Mustafa Gürban işte o çağrıyı yapacak kapasitede bir isim. Çünkü kendi doğruları ve kendi yöntemleri var. 

Göze çarpan en büyük eksiği siyasi üslubunun olmaması, bakmayın eksik dediğime, belki de bu bir dezavantaj değil bir avantajdır. Halk kendisi gibi düşünen, kendisi gibi hareket eden isimleri seviyor. Peki ya genel merkezler? 

Halka ters düşmemeleri lazım.

Bir rüzgar oluşacaksa, önüne durmamak lazım.

Siyasette olur mu bilmem, bazen nasibin önüne geçilmez fakat Gaziantep, Gürban'ın fikirlerini mutlaka değerlendirmeli. 

Kalın sağlıcakla..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR