USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İstanbul'a yakın 2 günlük tatil yerleri: Hafta sonu gezilebilecek en yakın doğa manzaralı yerle

Rutin iş hayatından sıkılan, evden işe işten eve gelen vatandaşlar ailecek veya arkadaşlarıyla hafta sonu kaçamağı yapmak istiyor. Özellikle İstanbul gibi kalabalık şehirlerden uzaklaşıp tatil yapmak isteyen kişiler, İstanbul'a en yakın gezilecek mekanları araştırıyor...

İstanbul'a yakın 2 günlük tatil yerleri: Hafta sonu gezilebilecek en yakın doğa manzaralı yerle
20-05-2023 18:18
Google News

Gezmek ve yeni yerler görmek için en güzel mevsimlerden biri olan ilkbaharın oluşturduğu görsel şölenler, vatandaşın doğa ile iç içe olmasını sağlıyor. Hafta sonu tatilini verimli değerlendirip nefes almak isteyen kişiler için kısa mesafede en güzel adresleri sıraladık…

ŞEHİRDEN UZAKLAŞAMAYANLARA

Kemerburgaz Kent Ormanı

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinin Göktürk Pirinççi Köyü mevkiinde yer alan bu orman, Alibeyköy Baraj Gölü’nün kuzeyindeki bu yeşil cennet, hafta içi hafta sonu fark etmeksizin tüm doğaseverlere kapılarını açıyor.

Yemyeşil ormanla kaplı alanda; çocuk oyun alanları, restoran ve kafeler, hayvanat bahçesi, piknik alanları ve yürüyüş parkurları yer alıyor. Geniş bir yüzölçümüne sahip olan ormana; Mağlova Kapısı, Mimar Sinan Kapısı ve Mihrimah Kapısı olmak üzere üç farklı kapıdan giriş yapılıyor. Ailecek piknik yapabilir veya ormanda gezintiye çıktıktan sonra seyir kulesine gidip şehri kuş bakışı izleyebilirsiniz.

Aydos Ormanı

Anadolu Yakası’nda Kartal, Pendik ve Sultanbeyli ile çevrelenmiş bir bölgede yer alan Aydos Ormanı, şehirde piknik yapılabilecek güzel alanlardan.

Ormanda piknik için ayrılan yerler ve masaların dışında ayrıca 'kendin pişir kendin ye' işletmeleri gibi birden fazla seçenek de mevcut. Mesire yerine pek çok giriş bulunuyor ama bu girişlerden en çok tercih edileni gölet kenarında. Dilerseniz gölet kenarında piknik yapabilir, yürüyüşe çıkabilir veya deniz bisikletini sürebilirsiniz.

Balaban Köyü / Arnavutköy

İstanbul'un henüz tam keşfedilmemiş olan kamp alanlarından birisi Balaban Köyü içerisinde yer alan Terkos Köyü ya da bir diğer bilinen adıyla Durusu kamp alanına ayrı bir güzellik katıyor.

İstanbul veya çevresinde yaşayanların günübirlik bir şekilde çok kolay ulaşabilecekleri bir konumda yer alan bu köy, adeta İstanbul’dan çok uzaklaşmış hissiyatı verecektir.

Heybeliada

Eski adı Halki olan ve Prens Adaları'nın ikinci en büyüğü olan Heybeliada, yeşilin her tonunu barındıran doğası, çam ormanları, rengarenk erguvanları, tarihi köşkleri ve trafik kargaşasından uzak sakin ve mütevazi bir belde konumu ile dikkatleri kendine çekiyor.

Aynı zamanda İstanbul Adalar arasında en yeşil ada unvanına sahip olan Heybeliada, vapurla seyahat etmek isteyenler için güzel bir seçenek.

ŞEHİRDEN BİRAZ UZAKLAŞMAK İSTEYENLERE

Kefken / Kocaeli

Marmara Bölgesi’nin Karadeniz kıyısındaki keyifli adreslerinden biri olan Kefken, İstanbul’dan 1,5-2 saat gibi kısa bir sürede ulaşabileceğiniz yakın mesafe güzelliklerin içerisinde yer alıyor.

Sahil kıyısında kamp ve piknik alanı olarak istediğinizi tercih edebileceğiniz farklı alternatifler mevcut. Tesislerde su, duş ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar bulunuyor ayrıca kamp alanı şehir merkezine çok yakın. Ailecek eğlenceli bir vakit geçirirken sırtınızı yeşilliklere yaslayıp deniz manzarasını seyredebilirsiniz.

Doğançay Şelalesi / Sakarya

Sakarya Geyve’ye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Doğançay şelalesinin yer aldığı alan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 13 Mayıs 2013 tarihinde tabiat parkı ilan edildi. Bu yüzden özenle korunuyor ve çok temiz bırakılıyor.

Şelaleye giden yolun son 2 kilometresi toprak yola dönüşüyor fakat normal, alçak olmayan araçlar bu yolu kullanabilir. Şelale alanına patika yollardan yürüyerek ulaşılıyor. Dik bir yokuş var ve buraya gelmeden alışverişinizi önden yapmanız gerek. Zira burada bakkal ve market bulunmuyor.

Ketenli Yaylası / Bursa

Bursa-Uludağ yolundan kolaylıkla ulaşılabilen Soğukpınar Köyü, çevresinde pek çok güzellik barındırıyor. Bunlardan biri Ketenli Yaylası. Şehir merkezinden kalkan minibüslerle rahatlıkla ulaşılabilecek Soğukpınar’a birkaç kilometre mesafe uzaklıkta.

Yeşilliğin içerisinde yeni yeşeren ağaçlarla birlikte sakin ve keyifli bir doğa yürüyüşü gerçekleştirebilirsiniz.

Abant / Bolu

Abant Tabiat Parkı, Yedigöller Milli Parkı ve Güzeldere Şelalesi gibi doğal güzelliklerin tadının çıkarılabileceği yakın ulaşım rotaları sunan bölge, İstanbul’dan ya da Ankara’dan bir hafta sonu kaçamağına çıkmak isteyenlerin kesinlikle düşünmesi gereken bir rota.

Özellikle doğa fotoğrafçılığı için oldukça güzel manzaralar sunan Abant gölü ve çevresinde yaban domuzu, tavşan, tilki, yaban ördeği, keklik ve karaca gibi birçok hayvan türünün yanı sıra ilgi çekici bitki türleri de mevcut. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler