USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail'i sarsan operasyon MOSSAD'ı nasıl sağır etti? Aksa Tufanı'ndaki 'gizli�

İsrail işgalindeki bölgelere düzenlenen Aksa Tufanı operasyonunun nasıl gizli tutulduğuna ilişkin çarpıcı değerlendirmede bulunan Filistinli gazeteci Muin Naim, sessizce yürütülen planın komutanlara bile son anda haber verildiğini kaydetti.

İsrail'i sarsan operasyon MOSSAD'ı nasıl sağır etti? Aksa Tufanı'ndaki 'gizli�
09-10-2023 14:22
Google News

HABER7

Filistin'de Kassam Tugayları’nın başlattığı tarihi Aksa Tufanı operasyonu İsrail’in tam kalbinde sarsıcı tesir oluştururken, İsrail askeri kayıplarına karşılık olarak yine sivil katliamlara girişiyor. İsrail, Gazze’deki okul, cami, alışveriş merkezi, apartman gibi tamamen sivil noktaları bombalarken, Filistinli direnişçilerin ilerleyişi, işgal altındaki topraklardaki askeri birimler üzerinden devam ediyor.

7 Ekim’de kara, hava ve denizden başlatılan Aksa Tufanı operasyonunda bugüne kadar neler yaşandığını Radyo7’de anlatan Gazzeli gazeteci Muin Naim, çarpıcı bilgiler paylaştı.

Muin Naim, İsrail işgaline karşı vatan topraklarını savunan direnişçilerin büyük bir gizlilik içerisinde çalışma yürüttüklerini ve Aksa Tufanı’nın son saniyesine kadar komutanların dahi haberdar edilmediğini belirtti.

Gazeteci Naim, İsrail istihbaratının uyutulduğu Aksa Tufanı operasyonunda işgal kuvvetlerinin ağlayarak ve saklanarak görevden kaçmasının ayrıca bir zafiyet olduğunu kaydetti. Naim, İsrail ordusundaki acziyetin, operasyona katılan savaşçıların bile beklediğinden daha fazla olduğuna değindi. İsrail ordusunun üst düzey isimlerinin esir alındığını ifade eden Muin Naim, işgal ordusundaki kayıpların açıklanan rakamın 3 kat daha fazla olduğunu bildirdi.

Muin Naim

İSRAİL KUVVETLERİ DAĞILDI

Radyo7 Haber Müdürü Mehmet Can’a konuşan Yurtdışındaki Filistinliler Halk Kongresi Genel Sekreterliği Üyesi Muin Naim, Aksa Tufanı operasyonuna dair şunları söyledi:

Operasyon, İsrail balonunun patlamasının ilk darbesi olabilir. İsrail ciddi şekilde zayıflamış durumda. Hem askeri hem istihbari olarak dünyanın en güçlü, en gelişmiş denilebilecek kadar imkanı olan bir sistemden bahsediyorlardı. Fakat direnişçilerin kendileri dahi bu kadar zayıf bir yapı ile, dağılmış bir rejimle karşı karşıya kalacaklarını tahmin etmiyorlardı. Ama İsrail güçleri dün dağıldı.

AĞLAYARAK KAÇTILAR

İsrail’daki istihbarat zafiyetine değinen Muin Naim, şöyle konuştu:

Bu operasyonda İsrail tarafında kesinlikle istihbarat zafiyeti var. Bu zafiyetin karşısında direnişin çok gizli, çok ustaca bir planı var. Ayrıca direnişin kendi komutanları dahi operasyondan son anda haberdar oldu. İstihbarat zafiyeti artık inkar edilemez ama askerlerinin, komandolarının, özel timlerinin direniş karşısında ağlayarak, saklanarak görevden kaçması başka bir zafiyettir. Sözde ‘yenilmeyen ordu’nun perişan hali gerçekten başka bir hikayedir.