USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Dünya devlerini buluşturan zirve: 400 milyar dolar pazarda Türkiye'den daha iyisi yok

'Dünyanın En Büyük 10 Turizm Etkinliği'nden biri olarak seçilen Uzakrota Global 2022, 29 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul’da gerçekleşti.

Dünya devlerini buluşturan zirve: 400 milyar dolar pazarda Türkiye'den daha iyisi yok
02-12-2022 17:48
Google News

Türk Hava Yolları, Toursim Malaysia, Wtatil, Paximum, Amadeus, HotelRunner, Istanbul Welcome Card, Balkan Holidays ve Flyhub desteğiyle turizm sektörü için en prestijli organizasyonların başında gelen Uzakrota Summit Global 2022, seyahat acenteleri, havayolu şirketleri, oteller gibi farklı sektörlerden firmaları ve girişimcileri bir araya getirdi.

DÜNYA DEVLERİ İSTANBUL'DA BİR ARAYA GELDİ

Sektörün tüm paydaşları tarafından sorunları masaya yatırılarak çözüm önerileri arandığı  Uzakrota Summit Global'de turizm alanında ve seyahat teknolojilerinde yaşanacak gelişmelere ışık tutulurken, turizmde 2023 beklentileri de masaya yatırıldı.

TÜRKİYE HELAL TURİZMDE 1 NUMARALI DESTİNASYON

Haber7.com ve Gezelim'in de katılımcı olarak yer aldığı organizasyonda açıklamalarda bulunan HalalBooking CMO'su Ufuk Sezgin "Biz İngiltere merkezli bir şirketiz ve Türkiye'de de TÜRSAB üyesi şirketimiz var. Dünyada helal turizm sektöründe birinciyiz. 2022 yılını değerlendirecek olursak, en yoğun yılımızı yaşadık. Yaklaşık 120 bin yolcumuz oldu. En yoğun destinasyon ise Türkiye oldu. Türkiye'de helal turizmi anlamında bir numaralı destinasyon. Özellikle Antalya ve Alanya bölgesindeki plaj otellerine çok rağbet var. 110 ülkeden rezervasyon aldık bu yıl rekor yılımız oldu. Gelecek sezonda bu rakam üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz" dedi. (Dünya helal turizm sektörü 400 milyar dolar büyüklüğe sahip.)

Uzakrota'nın turizm sektörü için büyük önemi olduğunu vurgulayan Flyhub İcra Direktörü Necdet Uçarlar ise "Uzakrota'nın bizlere en büyük getirisi, sürekli olarak yazılımsal ve donanımsal olarak gelişmekte olan turizm sektöründe firmalar geliştirdikleri yenilikleri ve çözüm alternatiflerini burada birbirine aktarıyor. Bizim 'B2B' dediğimiz uçtan uca iki işletmenin çözümüne yönelik organizasyon. Flyhub olarak amacımız seyahat acentelerine bir çözüm ortaya olabilmek. Uçak bileti, transfer ve otel konaklaması gibi seçenekleri bizim platformumuzdan alabilmesini sağlamak istiyoruz. Globalde bu hizmeti verdiğimiz için Türkiye'de de firmaların ürüne doğru fiyat ve hızlı ulaşmasını sağlamaya çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.


"PANDEMİ DÖNEMİNDEKİ KAYBI TELAFİ ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Tourism Malaysia Pazarlama Müdürü İbrahim Çağrı Sağlık, "B2B çalışmalar açısından Uzakrota'nın sektörde çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek, "Burası pandemi döneminde kaybedilen bağlantıların yeniden sağlanması için büyük şans. Malezya pandemi süresince sınırlarını kapatmıştı.  2 Nisan tarihinde tekrar sınırları açarak uluslararası seyahate izin verdi. Bizde çalışmalara hız verdik. Ancak pandemi döneminde epey bir kayıp yaşandı bunu telafi etmeye çalışıyoruz. Dünyada havayolunda ciddi bir koltuk sıkıntısı var. Bunu aşabilecek şekilde uçuş bağlantılarını planlayıp, acentaların da bunları hazırlamasına destek oluyoruz" ifadelerini kullandı.