Teknoloji

Yerli ve Milli Dijital Oyun Uygulamaları Destekleniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın gençlere yönelik dijital oyun uygulamalarını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi veren haber metni.

Yerli ve Milli Dijital Oyun Uygulamaları Destekleniyor
06-03-2024 11:24

Ankara AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yerli ve milli dijital oyun uygulamalarını geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar ve sağladığı destekler bu yıl da devam etti. Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında yeni teknolojilere odaklanılırken oyun sektörü de gençlere yönelik projeleriyle öne çıktı. Firmalar, geliştirdikleri oyunlarla dünya vitrininde boy gösterirken, akademiler, eğitim ve uygulama merkezleri de gençlere bu alanın kapılarını açtı.

Bakanlık, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi destekleriyle, Google, T3 Girişim Merkezi ve Türkiye Girişimcilik Vakfı paydaşlığında "Oyun ve Uygulama Akademisi"ni hayata geçirdi. Bu akademiyle gençlerin dijital becerilerinin gelişmesi ve teknoloji sektöründe istihdamın artması hedefleniyor. Akademiye yapılan başvurularla her yıl 2 bin gence teknoloji, uygulama ve oyun geliştirme, girişimcilik alanlarında yetkinlik kazandırılıyor. Şimdiye kadar 4 bin 500 genç eğitimlerden faydalandı ve 1969 kişi mezun oldu, 17 bin 841 sertifika dağıtıldı. Yeni Nesil Yazılımcı Yetiştirme Programı kapsamında 42 İstanbul ve 42 Kocaeli okullarında eğitimler devam ediyor. Türkiye'nin ilk "unicorn"u olan Peak Games'in satın alınmasının ardından oyun sektöründe önemli gelişmeler yaşanıyor. Türkiye'nin oyun endüstrisindeki potansiyeli artırmak için sektöre özel destekler de planlanıyor. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER