Teknoloji

Türkiye'de Mobil İletişimde 4,5G Teknolojisinin Etkileri

Türkiye'de 4,5G teknolojisinin kullanıma sunulmasının dijital dönüşüm sürecinde nasıl bir milat olduğu ve sektördeki liderlerin görüşleri

Türkiye'de Mobil İletişimde 4,5G Teknolojisinin Etkileri
03-04-2024 12:18

Türkiye'de mobil iletişim sektöründe önemli bir dönüm noktası olan 4,5G teknolojisinin kullanıma başlamasının üzerinden geçen süre içinde sektör liderlerinin görüşleri bir araya getirildi.

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Vehbi Çağrı Güngör, 4,5G'nin dijitalleşme sürecinde adeta bir milat olduğunu belirterek, teknolojinin getirdiği hız ve kapasite artışının farklı sektörlerdeki dijital dönüşümü hızlandırdığını ifade etti.

Güngör ayrıca, Turk Telekom Destek Hizmetleri ve Satınalma Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Beytur ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel de 4,5G'nin mobil iletişimde yaşanan değişimleri ve 5G'ye geçiş sürecindeki önemini vurguladılar.

Hasan Süel, 4,5G'nin 5G için güçlü bir zemin oluşturduğunu belirtirken, Mehmet Beytur ise 5G'ye geçiş için fiber altyapı ve yerli teknolojilerin önemini vurguladı. Türkiye'de mobil iletişim alanında yaşanan bu gelişmeler, ülkenin dijital dönüşüm sürecindeki önemli adımlarından biri olarak öne çıkıyor. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER