Yaşam

Trabzon’da karla kaplı yayla yolları açılıyor

Trabzon'da mayıs ve haziran aylarında başlayacak yayla göçü öncesinde vatandaşların bir sorun yaşamaması için yayla yollarında kar ve kürtük temizleme çalışması başlatıldı.

Trabzon’da karla kaplı yayla yolları açılıyor
26-04-2024 12:15

Trabzon’da Mayıs ve Haziran aylarında başlayacak yayla göçü öncesinde vatandaşların bir sorun yaşamaması için yayla yollarında kar ve kürtük temizleme çalışması başlatıldı.


Bu kapsamda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, 25 iş makinesi ve 50 personeli ile birlikte yüksek kesimlerdeki yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Bir taraftan karla mücadele veren ekipler diğer taraftan ise kış boyu hasar alan yolların tespiti ve onarılması için yoğun çaba harcıyor.


Kapalı yayla yolu kalmayana kadar çalışmaların devam edeceğini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yayla göçü sürecinde herkesin sorunsuz bir şekilde seyahat edebilmesi için çalışma yürüttüklerini söyledi. Genç “Bazı vatandaşlarımız hayvan sürüleriyle, bazıları bahçesinde ekim yapmak, bazıları da kışın hasar gören evlerini onarmak için yaylaya çıkacak. Vatandaşlarımızın yayla ve obalara ulaşımını sağlamak için yolları açmamız gerekiyor. Yayla göçü sürecinde vatandaşlar her türlü desteğe ihtiyaç duyabilir. Bu doğrultuda, belediye ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Yüksek kesimlerdeki yollarımızı açık tutmak ve ulaşım güvenliğini sağlamak için mücadelemiz devam edecek” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER