Gündem

Sabancı Vakfı ve Enerjisa Enerji, Hatay'ın Deprem Sonrası Yaralarını Sarıyor

Sabancı Vakfı ve Enerjisa Enerji, depremzedelere destek olmak amacıyla Hatay'da yeni bir okul açtı.

Sabancı Vakfı ve Enerjisa Enerji, Hatay'ın Deprem Sonrası Yaralarını Sarıyor
23-04-2024 10:48

Hatay Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yaralarını sarmak için Sabancı Vakfı ve Enerjisa Enerji yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Geçen yıl "Hatay'a 3 ayda 3 okul" sözüyle yola çıkan Sabancı Vakfı, planladığı gibi okulları eğitime kazandırıyor. Hassa ilçesinde yapılan Enerjisa Atatürk İlkokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda öğrenci ve öğretmenlere armağan edildi.

Hassa Kaymakamı Osman Acar, okulun yapım sürecinde emeği geçenlere teşekkürlerini sundu ve depremler sonrasında ilçenin süratli bir şekilde toparlandığını belirtti.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, eğitimin aksamaması için ellerinden geleni yaptıklarını ve bölgede eğitim ve öğretimin sürdürülebilir olmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci de depremin etkilediği bölgelerde çalışmalarını sürdürdüklerini ve eğitimin bölgenin kalkınması için önemli olduğunu belirtti. Enerjisa Enerji Mali İşler Lideri (CFO) Philipp Ulbrich, deprem sonrası E. ON'un 70 bin çalışanının bağışlarıyla okulun inşa edildiğini dile getirdi ve bölge halkıyla dayanışma içinde olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Açılış töreninin ardından okulun sınıfları gezildi, öğrencilere hediyeler verildi ve katılımcılar bir araya geldi. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER