Yaşam

"Orman Benim" kampanyası çerçevesinde ormanlar temizleniyor

Orman yangınlarının da önlenmesi amacıyla yapılan temizlik çalışması drone ile havadan da görüntülendi.

"Orman Benim" kampanyası çerçevesinde ormanlar temizleniyor
03-05-2024 12:15

Tekirdağ’da "Orman Benim" kampanyası çerçevesinde ormanlardaki çöpler toplanıyor. Mavi ile yeşilin buluştuğu alandaki temizlik havadan da görüntülendi.


Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı mavi ile yeşilin buluştuğu Kumbağ Mahallesi’ndeki ormanlık alanda Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı personelin ve üniversite öğrencilerinin katıldığı etkinlikte temizlik çalışması yapıldı. Orman yangınlarının da önlenmesi amacıyla yapılan temizlik çalışması havadan da görüntülendi..


Tekirdağ Orman İşletme Müdür Vekili Fuat Murat Mutlu gazetecilere yaptığı açıklamada, orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi amacıyla ülke genelinde etkinlik düzenlendiklerini ifade ederek, "Ormanlık alanlardaki çöpleri ve yangına sebep olacak maddeleri temizleyerek yangınların azaltılmasına katkı sağlamak istiyoruz. Yeşil vatanımızı yangınlardan korumak istiyoruz. Türkiye’de çıkan yangınların yüzde 90’ı insan kaynaklı. Bu kampanyayla insan kaynaklı yangınların azaltılması konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz" dedi.


Üniversite öğrencisi Çağla Bandar da ormanları herkesin koruması gerektiğini aktararak, çevre temizliği yaparak farkındalık oluşturdukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER