Gündem

Meteorolojiden Güncel Hava Durumu Raporu

Yurdun farklı bölgelerinde hava durumu tahminleri ve uyarılar

Meteorolojiden Güncel Hava Durumu Raporu
23-04-2024 10:03

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin farklı bölgelerinde hava durumu farklılık gösteriyor.

Kuzey ve batı kesimlerin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, Trakya, İstanbul, Kocaeli ve Çanakkale çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Güney ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yurt genelinde artmaya devam etmesi bekleniyor.

Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de 4-6 derece; Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise 10-15 derece üzerine çıkması tahmin ediliyor. Toz taşınımı uyarısı yapılan iç ve batı bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Ayrıca Güney ve Kıyı Ege'de kuvvetli rüzgar beklendiğinden tedbirli olunması önem taşımaktadır.

Yurdun farklı bölgelerinde hava durumu şu şekildedir:- Marmara Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya, İstanbul ve Çanakkale çevrelerinde sağanak yağışlı. - Ege Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Güney ve Kıyı Ege'de kuvvetli rüzgar bekleniyor. - Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçecek. - Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz'in batısında sağanak yağışlı. - İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu. - Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu. - Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu. Denizlerde ise fırtına uyarıları yapılmış olup, hava durumunun Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'de farklılık gösterdiği belirtilmiştir. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER