Asayiş

Kulp ilçesinde düzenlenen şehitler anma töreni

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde bölücü terör örgütü PKK ile yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden güvenlik korucuları ve sivil şehitler anıldı.

Kulp ilçesinde düzenlenen şehitler anma töreni
20-04-2024 10:09

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Koçkar Mahallesinde düzenlenen anma töreninde, bölücü terör örgütü PKK ile yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden güvenlik korucuları ve sivil şehitler anıldı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kulp Kaymakamı Burak Akeller bir konuşma yaptı.

Akeller, şehitleri unutmanın hem onlara hem de hatıralarına ihanet olacağını vurgulayarak, şehitleri unutmadan geleceğe yön vermeye devam edeceklerini belirtti. Törende konuşan şehit çocuğu Sait Yatçi ise vatan için seve seve ölmeye hazır olduklarını ifade etti. Yatçi, milletin vatan için can verme şerefine nail olduğunu ve bu onurun kendisine yeterli olduğunu dile getirdi. Törende, Kulp İlçe Müftüsü Hakan Çağıran'ın okuduğu duaların ardından plaketlerin takdimi yapıldı. Program sonrasında düzenlenen yemekte Kulp Kaymakamı ve diğer yetkililer, şehit aileleri ile bir araya gelerek taleplerini dinledi. Şehitlerin anısına düzenlenen tören, duygu dolu anlara sahne oldu ve katılımcılar tarafından büyük bir saygıyla karşılandı. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER