Gündem

Hafta Sonu Hava Durumu ve Uyarılar

Hafta sonu hava durumu ve uyarılar hakkında detaylı bilgi

Hafta Sonu Hava Durumu ve Uyarılar
19-04-2024 17:59

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, hafta sonu yağışla birlikte 4-5 derece azalacak ancak yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde kalmaya devam edecek. Yarın yurdun iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Akdeniz'in batısı, Ege Bölgesi ile Marmara'da yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor. Ayrıca iç kesimlerde toz taşınımı olayı da yaşanacak.

Pazar günü ise Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın kuzeybatısı ile güneydoğusu, Kıyı Ege ile Orta ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yağışlar görülecek. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Hafta sonunda en yüksek sıcaklık değerleri Ankara'da 20, İstanbul'da 18, İzmir'de 21, Antalya'da 22, Adana ve Diyarbakır'da 26, Erzurum'da ise 17 derece civarına düşecek. 45 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Kuvvetli yağış beklenen iller arasında Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Tekirdağ, Yalova gibi şehirler bulunuyor. Ayrıca Antalya, Burdur, Denizli, Isparta, Kütahya, Muğla gibi illerde kuvvetli yağışlar ve fırtına bekleniyor. Diğer iller için de kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Türkiye geneli 5 günlük hava durumu tahminlerine göre hafta boyunca yağışlı ve rüzgarlı bir hava bekleniyor. Vatandaşların dikkatli olmaları ve uyarıları takip etmeleri önemle tavsiye ediliyor. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER