Yaşam

Giresun’da orman yangınlarının azaltılması amacıyla etkinlik yapıldı

Orman yangınlarının önlenmesi ve yangın sayılarının azaltılması amacıyla düzenlenen “orman benim” etkinliğinde giresun’un en önemli turizm alanlarından birisi olan kulakkaya yaylasında, kuru dallar, cam şişeler ve çöpler toplandı.

Giresun’da orman yangınlarının azaltılması amacıyla etkinlik yapıldı
03-05-2024 13:41

Orman yangınlarının önlenmesi ve yangın sayılarının azaltılması amacıyla düzenlenen “Orman Benim” etkinliğinde Giresun’un en önemli turizm alanlarından birisi olan Kulakkaya Yaylasında, kuru dallar, cam şişeler ve çöpler toplandı.


Giresun’un Kulakkaya Yaylası Alçakbel Mesire Yeri’nde düzenlenen çöp toplama etkinliğine Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ile birlikte protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yöre halkı katıldı. Orman yangınlarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, kamu kurum ve kuruluşları, eğitim kurumları ile vatandaşların aktif katılımıyla ormanlık alanlarda temizlik yapıldı, yangınlara karşı önleyici tedbirler alındı. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince de orman altı çalı ve alt dal budaması gibi çalışmalarla yangın riski en aza indirilmeye çalışılarak, orman içi ve bitişiğindeki yol kenarları, yerleşim yerleri ile tesislerin bitişiğinde bulunan yanıcı maddelerin azaltılması gibi orman yangınlarının olumsuz etkilerinin azaltılması hedeflendi.


Etkinlikle ilgili açıklama yapan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, ormanlarımızın korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakılması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak ormanların korunması için birlikte çalışma çağrısında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER