Siyaset

Gaziantep milletvekilleri sağlık sorunlarını tartıştılar!

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Grup başkan vekili Abdülhamit Gül başkanlığında Türkiye Büyük Millet Meclisinde toplanan Gaziantep Milletvekilleri Gaziantep'in Sağlığını masaya yatırdılar.

Gaziantep milletvekilleri sağlık sorunlarını tartıştılar!
24-04-2024 19:12
24-04-2024 19:22
GAZİANTEP

TBMM'de AK Parti ve MHP milletvekilleri, İl Başkanı Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin'den birifing alarak Şehrin sağlık sorunlarını tartıştılar. Geçtiğimiz hafta içersinde sağlık bakanlığı tarafından Gaziantep'e 2 bin ebe ve hemşire atamalarının ardından, Şehir Hastanesi ve Kamu Hastanelerinde personel sıkıntısı nedeniyle aksayan konuları ve personel ihtiyacı konusunda bir rapor hazırlayan vekiller sorunun çözülmesi için Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüşecekler. Grup Başkanvekil Abdülhamit Gül'ün odasında bir araya gelen AK Parti Milletvekilleri Gaziantep İl Başkanı Murat Şerbetçi ile birlikte istişare toplantısı yaptılar.

www.kenthaber27.com haber merkezinin edindiği kulis bilgilerine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yaklaşık 6 ay önce hizmete giren ve yüzde 75'lik kısmı faaliyette olan 1875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesinin tam kapasiteyle hizmet verebilmesi için personel ihtiyacını, Gaziantep'te yapımı devam eden kamu hastanelerinin inşaat durumlarını, bir çok aile sağlık merkezlerinde aile hekimleri sayılarının artırılması, Kamu hastanelerinde yoğun bakım üniteleri yatak sayılarının artırılması ve burda görev yapacak hemşire ve teknisyen ihtiyaçlarının acilen çözülmesi, depremde yıkılan Dr. Ersin Arslan hastanesi yerine yapılacak 400 yataklı yeni bir hastanenin ne zaman yapılacağı ve özel hastanelerin acil servis ve yoğun bakım ünitelerinde vatandaşlardan yönetmenlik dışı yüksek ücret alan kurumlara karşı ne gibi yaptırım uygulanacağı konularının görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisindeki toplantı yaklaşık iki saat sürdü. Gaziantep'in sağlık sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda Milletvekilleri Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin'e çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür ettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER