Teknoloji

Endonezya'da Yaşayan Java Kaplanının Varlığına İlişkin Yeni Bulgu

Endonezya'da yaban hayatı koruma çalışmaları yürüten araştırmacıların, Java kaplanının varlığıyla ilgili heyecan verici bulguları

Endonezya'da Yaşayan Java Kaplanının Varlığına İlişkin Yeni Bulgu
04-04-2024 22:19

Endonezya'da yaban hayatı koruma çalışmaları yapan araştırmacılar, Java adasında yaşayan Java kaplanının varlığına dair yeni bulgular keşfettiler. 5 yıl önce Java adasındaki görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak, Java kaplanına ait olduğu düşünülen bir kıl örneği bulundu.

Bu kıl örneği, Uluslararası Doğayı Koruma Birliği tarafından 2008'de neslinin tükendiği ilan edilen Java kaplanının hala yaşayabileceği ihtimalini ortaya koydu. Bilim insanları, kıl örneğini inceleyerek genetik analizler yaptılar. Sonuçlar, örneğin 1930 yılında doldurulmuş bir Java kaplanının kürkündeki kıllarla genetik olarak uyumlu olduğunu gösterdi. Bu bulgular, Java kaplanının hala var olma olasılığını güçlendirdi. Araştırma yazarları, bu bulguların saha çalışmaları ve daha detaylı genetik taramalarla doğrulanması gerektiğini vurguladılar. Endonezya Çevre Bakanlığı ise Java kaplanını gözlemlemek için kamera tuzakları ve genetik incelemeler yapacaklarını açıkladı. Bu heyecan verici araştırmanın sonuçları, Oryx dergisinde yayımlandı ve Java kaplanının varlığına dair yeni umutlar doğurdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER