Eğitim

Elazığ’da "Ausbildung" semineri düzenlendi

Elazığ’da almanya’da çalışmak, meslek edinmek veya mesleğini devam ettirmek isteyenlere yönelik "ausbildung" semineri düzenlendi.

Elazığ’da "Ausbildung" semineri düzenlendi
25-04-2024 09:58

Elazığ’da Almanya’da çalışmak, meslek edinmek veya mesleğini devam ettirmek isteyenlere yönelik "Ausbildung" semineri düzenlendi.


Elazığ’da hizmet veren A.S.D. Danışmanlık firması tarafından Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odasındaki (TD-IHK) iş ortaklarının katılımıyla Öğretmenevi toplantı salonunda "Ausbildung" semineri yapıldı. ‘Geleceğini bizimle şekillendir’ başlığı ile hayata geçirilen programda Ausbildung hakkında merak edilen konular, iş, çalışma, meslek edinme ve oturum izni fırsatları üzerine katılımcılar bilgilendirildi.


Yapılan seminer hakkında bilgi veren A.S.D. Danışmanlık Eğitim Müdürü Şahin Kılıç, "Firmamız ev sahipliğinde Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odasındaki iş ortaklarımızın katılımıyla Öğretmenevi toplantı salonunda ’Ausbildung’ semineri düzenleyeceğiz. Ausbildung, Almanya’da çıraklık ve mesleki eğitim şeklidir. Bu eğitime Almanya’da maaşlı meslek eğitimi diyebiliriz. Bu eğitim, 300’den fazla alanda hem teorik hem de pratik deneyimi içerir. Almanya’nın meslek edindirme projesi olan Ausbildung programı ile 18-30 yaş arasındaki vatandaşlarımızı Almanya’nın nitelikli iş gücüne dahil etmeyi amaçlamaktayız" dedi.


Şirket Yöneticisi Ali Erikli ise Türkiye ve Almanya’ya bir hizmet sunmak istedikleri için programı düzenlediklerini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER