Yaşam

Basın Platformu Çalıştayında Sorunlar Masaya Yatırıldı

Başkanlığını Remzi Tanış’ın yaptığı “Basın Platformu” ikinci buluşmasını Mardin’de gerçekleştirdi.

Basın Platformu Çalıştayında Sorunlar Masaya Yatırıldı
11-05-2024 19:03

          Geçtiğimiz ay içinde İstanbul'da yapılan Basın Platformu Çalıştayı ’nın ikincisi Mardin’de yapıldı.
      İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) üyesi gazeteciler, Mardin Basın Meslek Örgütleri ve Gazeteciler Basın Platformu Başkanı Gazeteci Remzi Tanış’ın moderatörlüğünde Yay Grant Otel’de bir araya geldi.
       Basın Platformu Çalıştay’ında, Basın meslek mensubu, mesleki sorunları ve bundan sonrası için yapılması gerekenler konuşuldu.

       Platform Başkanı Remzi Tanış “Basın Platformunun toplantısının ilkini İstanbul da yapmıştık. İkincisini de memleketim olan Mardin’de yaptık. Mardin’de bulunan gazetecileri ve İstanbul’dan gelen gazeteci meslektaşları bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şu anda Mardin’deyiz. Biz basın mensupları olarak her zaman memleket meselelerini, sorunlarını dile getirip çalışmalarımızı yapıyoruz ama biz gazeteciler kendi sorunlarımızı unuttuk. Bugün basın dediğimiz zaman çok çok büyük problemleri olan ve gerçekten temsil edilemeyen bir meslek haline gelmiştir. Bugün burada Mardin’de gazeteciler olarak sorunlarımızı dile getirmek için toplandık.” .
 Söz alan Basın Meslek Örgüt temsilcileri ve Gazeteciler, yeni Basın Kanunu çerçevesinde yaşanan sorunlar, fikir, öneri, dezenformasyon, gazetecilerin çalışma yaşamı ve hakları, sosyal medya, yapay zeka uygulamaları, basın çalışanlarıyla dayanışma gibi konular ele aldı..
        Gazetecilerin yaşadığı sorunlar ve basın meslek ilkeleri ve bir an önce odalaşmanın  dile getirildiği Basın Platformu Çalıştayı önümüzdeki günlerde Anadolu’nun farklı illerinde yapılacak. 
Yapılan çalıştay’ın sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi. Daha sonra günün anısına fotoğraf çekildi.

Kaynak: mardinsoz.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER