Kültür

Canikli kadınların el emeği göz nuru eserleri görücüye çıktı

Canik’e kazandırdıkları yeni hanım konaklarıyla kursiyer kapasitesini arttırdıklarını vurgulayan başkan ibrahim sandıkçı, “hanım kardeşlerimizi nitelikli personeller olarak iş hayatına kazandırıyoruz” dedi.

Canikli kadınların el emeği göz nuru eserleri görücüye çıktı
23-05-2024 11:14

Canik Belediyesi Hanım Konakları Sergisi’nin açılışını gerçekleştiren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçedeki kadınları sertifikalı mesleki eğitimlerle buluşturmaya devam ettiklerini söyledi.


Canik Belediyesi Hanım Konakları Sergisi bir AVM’de açıldı. Kursiyerlerin hazırladıkları el emeği göz nuru ürünler ziyaretçilerden tam not aldı. Serginin açılışında konuşan Başkan Sandıkçı, Canik Belediyesi Hanım Konakları’nda eğitim alan kursiyerlere uygulamalı eğitim verdiklerini belirterek, “Hanım kardeşlerimizin meslek sahibi olmalarına yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla kadın istihdamında öncü olmaya devam ediyoruz. Canik Belediyesi Hanım Konaklarımızda yer alan atölyelerimizde, teorik ve uygulamalı olarak eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Hanım kardeşlerimizi nitelikli personeller olarak iş hayatına kazandırıyoruz. Tüm kurslarımız ücretsiz olmakla birlikte, kursiyerlerimizin eğitim materyallerini de karşılıyoruz” dedi. Mesleki istihdama katkı


Canik Belediyesi Hanım Konakları’nda kadınlara yönelik seminer, konferans ve birçok aktivite gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, ilçedeki kadınların mesleki eğitimlere ve programlara yoğun bir ilgiyle katıldıklarını söyledi. Canik Belediyesi Hanım Konakları Sergisi açılış programına ayrıca, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, usta öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.


25 farklı mesleki eğitim kapsamında hazırlanan ürünlerin sergilendiği Canik Belediyesi Hanım Konakları Sergisi 26 Mayıs’a kadar açık kalacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER