USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni Altay Tankı test için TSK'ya teslim edildi. Erdoğan: 3. nesilden öte bir hâle geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arifiye'de Yeni Altay Tankının TSK'ya Teslimi Programı'nda 'Yeni Altay 3. nesilden de öte bir hâle geldi. Ordumuz tarafında testleri tamamlandıktan hemen sonra seri üretime başlayacağız.' dedi.

Yeni Altay Tankı test için TSK'ya teslim edildi. Erdoğan: 3. nesilden öte bir hâle geldi
23-04-2023 19:38
Google News

Alman ambargosu 'Yeni Altay' tankını güçlendirdi

GALERİNİN DEVAMI <p>Arifiye’deki tesislerde üretilen 2 Yeni Altay Tankı <a href=bugün (23 Nisan) test için törenle teslim edilecek.

"><p>Kolu ile <a href=ilgili Ekonomim gazetesinden Vahap Munyar'a konuşan BMC CEO’su Prof. Murat Yalçıntaş, Projenin önünü tıkayan ihracat lisansı kısıtlarına tabi sistemlerin tanktan arındırılması, yerlerine yerli ve milli sistemlerin entegre edilmesi için yürütülen çalışmaların da hızlandırıldığını açıkladı.

"><p>Yalçıntaş, muharebe sahasında <a href=meydana gelen değişikliklerin Altay Tankı’na yansıtılmasına yönelik de çok yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirterek , Tankın hareket kabiliyeti, ateş gücü ve bekasına yönelik tüm yeteneklerinin geliştirildiğini söyledi.

"><p>Atış kontrol ve araç kontrol sisteminde de <a href=önemli değişimler olduğunu belirten Yalçıntaş, Alman ihraç engelini aşabilmek için 11 adet sistemin yerli ve milli çözümlerle değiştirildiğine dikkat çekti

"><p>- Alman <a href=motor ve transmisyonu yerine Kore firmalarıyla birlikte geliştirilen motor ve transmisyon, güçlendirilen pasif zırh, tanksavar silahları ve hava tehditlerine karşı tanka entegre edilen aktif koruma sistemleri bunlardan bazıları.

"><p>Yalçıntaş, “Yeni Altay”ın <a href=ortaya çıkışındaki en önemli unsurlardan birinin güç grubunun değiştirilmesi ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı: Bu yaklaşımla “BATU” adı verilen 1500 beygir yerli ve milli tank güç projesine de hız verildi. Bu güç grubu olana kadar ilk tanklarda kullanmak maksadıyla Kore ile motor ve transmisyon üreticisi şirketler ile yoğun çalışmalar yürütüldü.

"><p><strong>23 Nisan’daki (bugün) törende bu güç grupları ile BMC tarafından tamamen Arifiye Tesislerinde üretilen ilk 2 tankın test edilmek üzere <a href=Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) teslimatı gerçekleştirilecek. 2026 yılının ikinci yarısından itibaren de “Altay Tankı”na “BATU” güç grubunun entegre edilmesi ve tankın yerlilik oranının yüzde 85’e ulaşması planlanıyor.

">

Türkiye'nin 'Milli Teknoloji Hamlesi' meyvelerini veriyor. Türk ordusunun karadaki hakimiyetini artıracak milli imkanlarla geliştirilen ve bugün testlerini tamamlaması için TSK'ya teslim edildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı projesiyle BMC Savunma tarafından üretilen iki adet Yeni ALTAY Tankı, bugün Sakarya Arifiye'de düzenlenecek törenle testleri için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilecek. Yeni ALTAY Tankı, güncellenmiş teknolojiler ve yenilikler eklenerek muharebe kabiliyeti artırılarak modern muharebe ortamının koşullarına uygun hale getirildi.

SAVUNMA PROJELERİNİN TOPLAM BÜTÇESİNİN 75 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da Yeni Altay Tankının Teslim Töreni'nde konuştu. Hedefin tam bağımsız savunma sanayii olduğuna işaret eden Erdoğan, savunma projelerinin toplam bütçesinin 75 milyar dolara ulaştığı bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Sevgili Sakaryalılar, Savunma sanayimizin değerli çalışanları, hepinizi selamlıyorum. Bugün son günü idrak ettiğimiz Ramazan Bayramı'nızı tebrik diyorum. Akyazı'da bugün farklı törenler mi desem kutlamalar mı desem... siyasetin böyle bir özelliği var selam vermeden çıkmanın faturası ağır çıkar. Bugün bu Altay tankının teslim edilmesi bize ayrı bir güzellik kattı. Öncellikle bu tören vesilesiyle tüm şehitlerimiz Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere şükranla yad ediyorum. Bugün bir başka gurur verici projemizin; Altay tankının test için teslim törenini yapıyoruz.

Şimdiye kadar bu kapsamda pek çok araç ürettik. Çok sayıda aracın üretimini başarıyla geliştirdik. Yine fırtına obüslerini ordumuzun hizmetine sunduk. Çok geniş bir yelpazede ürün gamına sahip olduk. Bunlarla birlikte araçlarımızdaki silah sistemlerini anti tank mühimmatlarını üretiyoruz. Kara aracı alanında çok şükür tüm ihtiyaçlarımız karşılar hale geldik. Bunula da yetinmiyor dost ve müttefik ülkelere destek oluyoruz. Çatışma bölgesinde sınan araçlarımız başarılı olmuştur. Değerli arkadaşlar yeni Altay Tankı ile savunma sanayisi atılımları geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Diğer savunma projeleri gibi pek çok zorlukla karşılaştık. Projemiz engellenmeye çalışıldı. Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen pes etmedik. Daha iyisini için canla başla çalıştık. Bilhassa mühendislerimiz büyük emek harcadılar. Yerli ve milli alt sistemler tasarladılar. Birçok yeni sistemi tankımıza entegre ettiler. Ortaya yeni Altay çıktı.