USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Uzmanlar İsrail'in yalanını çökertti! İşte gerçek

El-Ehli Baptist Hastanesi’ndeki toplu katliama gelen tepkilerin ardından saldırıyı inkar eden İsrail'in yalanlarını savunma teknolojileri uzmanı isimler çökertti.

Uzmanlar İsrail'in yalanını çökertti! İşte gerçek
19-10-2023 21:03
Google News

Haber7

Gazze’deki soykırım saldırılarını sürdüren İsrail, el-Ehli Baptist Hastanesi’ne gelen tepkiler nedeniyle zor durumda kaldı. Hastaneye yönelik gerçekleştirdiği saldırıda 471 kişiyi katleden İsrail, suçlu olarak Hamas’ı gösteriyor. Ancak tüm ihtimaller bombalamanın güdümlü MK-84 mühimmatı ile yapıldığını gözler önüne seriyor. Saldırıyı inceleyen uzman isimler, İsrail'in olayla ilgili yalanlarını çökertirken gerçeği ortaya çıkardı.

SALDIRININ ETKİSİNİ ARTIRMAK İÇİN HAVADA PATLATILMIŞ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SETA Kıdemli Araştırmacısı Doç. Dr. Murat Aslan, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, mühimmatın saldırının etkisini artırmak için havada patlatıldığına dikkat çekti.

Genellikle toplu hedeflere yönelik saldırılarda, mühimmat tapaları yere çarpmadan, 50-100 metre yukarıda patlatılabilecek şekilde zaman ayarlı hale getirilebiliyor. Böylece saldırının etkisi artırılıyor.” ifadesinde bulunan Aslan, şu ifadelerde bulundu:

“Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıda patlamadan etkilenmiş alan ve yerde patlama sonrası oluşan izlere bakılırsa mühimmatın erken patlayacak şekilde ayarlandığı, etkisinin daha fazla olması için havada infilakın amaçlandığı ifade edilebilir. Böylece patlamanın daha geniş bir alanda etkili olması sağlanmış gibi duruyor.”