USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Türkiye Senegal İslami Dayanışma Turnuvası futbol maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Haber 7 - Bu yıl 5'incisi düzenlenen İslami Dayanışma Turnuvası'nda Türkiye U23 Milli Futbol Takımımız, Senegal Milli Takımı'nı Konya 15 Temmuz Stadı'nda ağırlayacak. Müsabaka öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden Millilerin maç programına yer v

Türkiye Senegal İslami Dayanışma Turnuvası futbol maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
08-08-2022 15:44
Google News

Günler öncesinde Konya'da başlayan İslami Dayanışma Turnuvası'nda futbol maçları bugün itibariyle başlıyor. Ülkemizi turnuvada temsil eden Türkiye U23 Milli Futbol Takımı, Senegal Milli Takımı karşısında ter dökecek. Ay-Yıldızlıların geniş kadrosu TFF'nin resmi internet sitesinde paylaşılırken, devam eden günlerdeki takvimine de yer verildi. Peki, Türkiye Senegal maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte, Millilerin ilk randevusunun tarihleri...

TÜRKİYE SENEGAL MAÇI NE ZAMAN?

Türkiye U23 Milli Futbol Takımı ile Senegal Milli Takımı arasındaki İslami Dayanışma Turnuvası karşılaşması, 8 Ağustos Pazartesi günü saat 17.00'de başlayacak. Müsabakaya Konya'daki 15 Temmuz Stadı ev sahipliği yapacak. 

Türkiye U23 Milli Futbol Takımı

HANGİ KANALDA?

Turnuvadaki temsilcimizin Senegal ile oynayacağı A Grubu'nun ilk maçı, Türkiye'de TRT Spor kanalından naklen seyredilebilecek. Ayrıca TRT Spor kanalının resmi internet sitesinden de maç yayını yapılacak. Bu adresler dışında TÜMSPOR'u ziyaret ederek Türkiye Senegal karşılaşmasına dair son gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

A GRUBU'NDAKİ ÜLKELER

Milli Takımımızın da yer aldığı İslami Dayanışma Turnuvası'ndaki A Grubu'nu oluşturan ülkeler şöyle:

TÜRKİYE

Senegal

Cezayir

Kamerun

TÜRKİYE'NİN KADROSU

Türkiye U23 Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Mehmet Yıldırım, turnuva kapsamında aday kadrosunu şu şekilde belirledi:

Kaleciler: Canberk Yurdakul (Bursaspor), Mehmet Ataberk Dadakdeniz (Fraport TAV Antalyaspor), Batuhan Ahmet Şen (Galatasaray A.Ş.)

Defans: Tayyip Talha Sanuç (Adana Demirspor A.Ş.), İsmail Çokçalış (Adana Demirspor A.Ş.), Ahmet Gülay (Alanyaspor), Fatih Kurucuk (Beyçimento Bandırmaspor), Ali Eren İyican (Bodrumspor A.Ş.), Muhammet Taha Şahin (Manisa Futbol Kulübü), Arda Kızıldağ (Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.)

Orta Saha: Mehmet Özcan (Beyçimento Bandırmaspor), Eren Karadağ (Çaykur Rizespor A.Ş.), Muhammed Gümüşkaya (Fenerbahçe A.Ş.), Selim Dilli (Kasımpaşa A.Ş.), Âdem Eren Kabak (Arabam.com Konyaspor), Tuğbey Akgün, Hakan Yeşil (Trabzonspor A.Ş.), Cihan Kahraman (Yılport Samsunspor), Polat Yaldır (Yılport Samsunspor)

Forvet: Bertuğ Özgür Yıldırım (Atakaş Hatayspor), Eren Aydın (Galatasaray A.Ş.), Mehmet Umut Nayir (Bitexen Giresunspor), Metehan Altunbaş (Lask)

TURNUVANIN STATÜSÜ

Turnuva boyunca A ve B gruplarında toplam 9 maç oynanacak. Grup aşamasını 1 ve 2'nci sırada tamamlayan ülkeler doğrudan bir üst tura yükselecek.

Türkiye U23 Milli Futbol Takımı, İslami Dayanışma Turnuvası'na hazırlanırken

Bu etapta A Grubu'nun birincisi, B Grubu'nun ikincisi ile B Grubu'nun birincisi de A Grubu'nun ikincisi ile eşleşecek. Bu bölümü de başarıyla tamamlayan ülkeler doğrudan finale kalacak. Final müsabakası 16 Ağustos Salı günü saat 17.00'de 15 Temmuz Stadı'nda oynanacak.

Türkiye U23 Milli Futbol Takımımız, 8 Ağustos'ta Senegal'le; 10 Ağustos'ta Kamerun'la, 12 Ağustos'ta da Cezayir ile kozlarını paylaşacak.