USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

TRT ortak yapımı ‘Sadık Ahmet’ filminin basın toplantısı yapıldı

TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet” filminin basın toplantısı düzenlendi. Film, 29 Aralık 2023 tarihinde tüm Türkiye'de beyazperdede izleyiciyle buluşacak.

TRT ortak yapımı ‘Sadık Ahmet’ filminin basın toplantısı yapıldı
14-11-2023 00:07
Google News

1947 yılında Gümülcine'de doğan ve tıp eğitimi aldıktan sonra Yunanistan'da yaşayan Batı Trakya Türklerinin birçok hakkının devlet tarafından hiçe sayılmasına karşı siyasi bir mücadele sürdüren Dr. Sadık Ahmet'in hikâyesi TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet” filmiyle izleyiciyle buluşacak.

Batı Trakyalı Müslüman Türk azınlığın efsanevi lideri Dr. Sadık Ahmet'in hayatı ve uğruna savaş verdiği mücadelenin etkileyici hikayesini beyazperdeye taşıyan filmin basın toplantısı İstanbul’da gerçekleşti.



TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısına; TRT Yönetimi, filmin yapımcısı Mahmut Cüneyt Göz, kreatif yapımcısı Muhammet Usta, yönetmen Hakan Yonat, filmin oyuncularından Turgay Aydın, Nur Fettahoğlu, Ozan Akbaba, Renan Bilek, Erkan Can, Suzan Kardeş, Doğukan Güngör, Taner Rumeli ve Burak Satıbol, Sadık Ahmet’in oğlu Levent ve kızı Funda Sadıkahmet ile çok sayıda üst düzey medya temsilcisi katıldı.