USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Son Dakika: Oyunu kullanan Erdoğan'dan 'rehavet' uyarısı!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da oyunu kullandı. Erdoğan, 'Katılımın son ana kadar rehavete varmadan gerçekleşmesini rica ediyorum.' dedi.

Son Dakika: Oyunu kullanan Erdoğan'dan 'rehavet' uyarısı!
28-05-2023 12:43
Google News

Türkiye sandık başında: Söz milletin!

GALERİNİN DEVAMI <p>Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oy verme işlemi, <a href=Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı.

"><p>14 Mayıs'ta <a href=yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gidiyor.

"><p>Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanacak Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması için oy verme işlemi 17.00'ye <a href=kadar sürecek.

"><p>Türkiye'nin 5 <a href=yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 bin 885 sandık kurulacak. Seçimde yurt içinde 60 milyondan fazla seçmen oy kullanacak.

"><p>Seçimde, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı <a href=adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.

"><p>Oy verme işlemleri, saat 17.00'de sona erecek. Ancak saat 17.00'ye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan <a href=sonra sırayla oylarını kullanacak.

"><p>Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan, kimliği tereddütsüz <a href=ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanabilecek.

"><p>Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi <a href=zorunlu olmayacak. Seçmen bilgi kağıdı kendisine ulaşmayanlar, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) internet sitesinden öğrenebilecek.

"><p>Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya <a href=haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazlar, oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılacak.

"><p>Seçmen, oy pusulasındaki cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip <a href=Erdoğan veya Kemal Kılıçdaroğlu'nu tercih ettikten sonra oy pusulasını zarfa koyarak sandığa atacak.

"><p>Oy verme işleminin bitmesinin ardından kullanılan oyların sayım ve dökümü yapılacak.</p><p>Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler için bu seçimde de seyyar <a href=sandıklar oluşturulacak. Bu seçmenler, seyyar sandıklarda oylarını kullanabilecek.

"><p>Ayrıca, görme engelliler bu seçimde de 14 Mayıs'ta uygulandığı gibi kendileri için hazırlanan şablonla oy verebilecek.</p><p><strong>GÜMRÜKLERDE OY KULLANMA İŞLEMİ DEVAM EDİYOR</strong></p><p> </p><p>Yurt <a href=dışı seçmen kütüğüne kayıtlı yaklaşık 3,5 milyon seçmen için 73 ülke 151 temsilcilikte 167 noktada sandık kurulları oluşturuldu.

"><p>Yurt dışı temsilciliklerindeki oy verme işlemi 24 Mayıs'ta sona erdi. Bulunduğu ülkede belirlenen sürede oy kullanamayanların gümrük kapılarında oy verme işlemleri de <a href=bugün saat 17.00'ye kadar sürecek.

"><p>Yurt dışında kullanılan oy pusulaları, uçaklar ve diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirildi. <a href=Ankara ATO Congresium'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'nda saklanan oylar, tüm yurtta oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılmaya başlanacak.

"><p><strong>OY VERME YERLERİ</strong></p><p> </p><p>Kapalı oy verme yerleri, oyların gizliliğini ve seçmenlerin oylarını tam bir serbestlik içinde vermelerini sağlayacak, dışarıdan içerisinin gözetlenmesine imkan bırakmayacak şekilde olacak.</p><p>Sandık başında görevli partili kurul üyeleri, <a href=adaylar ve gözlemciler (müşahitler), rozet, amblem veya partisini belirtir herhangi bir işaret taşıyamayacak.

"><p>Sandık <a href=kurulu başkan ve üyeleri, göreve başlamadan önce sandık başında bulunanlar önünde ant içecek ve sandığın boş olduğunu kontrol edecek.

"><p>Sandık alanında düzeni, sandık kurulu <a href=başkanı sağlayacak. Başkan, düzeni bozmaya yeltenenleri uyaracak, uyarıyı dinlemeyenleri sandık alanı dışına çıkarabilecek.

">

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda oyunu İstanbul'da kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, oylarını kullanmak için Üsküdar Kısıklı'daki konutlarından çıkarak saat 12.05'te Saffet Çebi Ortaokulu'na geldi.

Okul bahçesini dolduran vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu Erdoğan'ı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile diğer ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile "3279" numaralı sandığın bulunduğu sınıfın önünde sıraya girdi. Sandık görevlileriyle tokalaşan Erdoğan ile Emine Erdoğan, gerekli kontrolün yapılması için kimliklerini sandık görevlilerine verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan, kabine geçerek oylarını kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan, oy zarfını sandığa attıktan sonra mührü teslim ederek imzalarını attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı "3279" numaralı sandıkta 380 seçmen vatandaşlık görevini yerine getirdi.

Seçmen listesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan 175, Emine Erdoğan da 174. sırada yer aldı.

Aynı okulda, sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal ve eşi Reyyan Erdoğan da oyunu kullandı.

ERDOĞAN'DAN 'REHAVET' UYARISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da oyunu kullandı. " Ülkemiz milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." diyen Erdoğan, "Katılım son ana kadar rehavete ulaşmadan gerçekleşmesini vatandaşlarımdan rica ediyorum." açıklamasında bulundu.

Oyunu kullanan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

İlk defa iki turlu bir seçime şahit oluyoruz. Birinci tur malum 14 Mayıs'ta gerçekleşmişti. 

Tabii şimdi burada partiler yok. Sadece iki aday söz konusu. Bu iki adaya halkımız oy vereceği için. İnanıyorum çok kısa sürede oylama bitecektir. Dünya tarihinde böyle yüzde 90’a varan bir katılımla gerçekleşen ülke yok. Ama Türkiye yüzde 90’a varan bir katılımla demokratik mücadelesini en güzel şekilde verdi, inanıyorum ki bugün de aynı şekilde gerçekleştirecektir. Ülkemiz milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

Katılımın son ana kadar rehavete varmadan gerçekleşmesini rica ediyorum.

Deprem bölgesinde oy kullanma işlemi devam ediyor!Deprem bölgesinde oy kullanma işlemi devam ediyor!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler