USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

"Ben Gaziantep'in efsane vekili olacağım"

14 Mayıs 2023'te yapılacak seçimlerde İyi Parti Gaziantep birinci sıradan milletvekili adayı olan iş adamı Mustafa Mehmet Gürban hakkındaki iddialara cevap verdi.

"Ben Gaziantep'in efsane vekili olacağım"
15-04-2023 12:05
15-04-2023 12:21
GAZİANTEP
Google News

Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlere kitlenirken siyaset arenası da iyiden iyiye ısındı. Seçimleri bir ay kala kesinleşen aday listelerinde Gaziantep özelinde en dikkat çeken isim ise İyi Parti Gaziantep birinci sıra milletvekili adayı olan iş adamı Mustafa Mehmet Gürban oldu. Aday olmasının ardından özellikle sosyal medyada ve kamuoyunda hakkında çok ilginç iddialar ortaya atılan İyi Parti Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Mehmet Gürban, söz konusu iddialar ile spekülasyonlara ilk kez genel yayın yönetmeni Mehmet Taşçı'ya konuşarak cevap verdi. Aday olmasının ardından memohaber.com'a çok özel açıklamalar yapan Gürban, söz konusu iddiaların karalama kampanyasından başka bir gerçeklik payı olmadığını ve yalan yanlış iftiralara çok çalışarak sandıkta cevap vereceklerini ifade etti. 

Gürban hakkındaki küfür iddialarına çok sert cevap verdi 

Aday olmasının ardından hakkındaki iddialarla ilgili konuşan İyi Parti Gaziantep birinci sıra milletvekili adayı Mustafa Mehmet Gürban, "Ben kendi halinde sıradan bir Türk insanıyım. İş insanıyım ve işimle anılmak istiyorum. Hakkımdaki spekülasyonlar ve küfür iddiaları oldukça abartılıyor. Hiç kimse durduk yere küfür etmez. O konuda durumu şöyle anlatayım. Bu insanların hepsi o yazıların öncesinde bana çok daha ağır, hatta aileme, eşime, anneme, kızıma çok ağır küfürler ettiler. Hatta bu küfürler 8 yaşındaki kızımı hedef alacak kadar ileriye gitti. Benim de böyle bir durumda sessiz kalmam mümkün değildi ki zaten bu küfürleri bir çoğu da mahkemeden ceza aldı ve bu küfürleri edenlerden biri 6 ay hapis cezası aldı. Bu durumda bile o küfürleri eden insanları affettim. Bunlar geçmişte yaşanan şeyler ve bunların siyasetle alakası yok. Beni kıskanan ve çekemeyenlerin bir oyunu bu karalama kampanyaları. Bunlara Ak Parti ve MHP trolleri de destek verince olay bu kadar büyüdü. Ben bu küfürleri durduk yere ettiysem bu konularda neden kimse beni mahkemeye vermedi" ifadelerini kullandı.

 

Gürban sosyal medyadaki linç girişimine tepki gösterdi

Sosyal medyada kendisini hedef alan linç girişimiyle ilgili de çok sert açıklamalar yapan Mehmet Mustafa Gürban, "Ben sosyal medyada çok güçlü ve popüler bir şahısım. Türkiye gündemine dair yorumlar yapıyorum bazen. Terör örgütü sempetizanları benim devlet, millet, bayrak ve kutsal kitabımıza karşı olan aşkımı bildiği için şahsıma küfretmenin ötesinde ülkemize, bayrağımıza, vatanımıza ve cumhurbaşkanımıza küfürler ediyor. Devletimizin Cumhurbaşkanlığı makamına edilen hakaretlere cevap verdim. Benim yerimde olan her Türk vatandaşı da benim gibi sessiz kalmasını beklemem. Nasıl ki benim askerim polisim ülkemizi korumak için çalışıyor ve gerektiğinde kanını veriyorsa biz de sosyal medyada vatanımızı, bayrağımızı devletimizi savunmak ve korumak zorundayız. Ben ülkeme bayrağıma cumhurbaşkanıma edilen hakaretlere sessiz kalamam. Hiçbir vatandaşımızın da sessiz kalmasını beklemem. Bu ve bunun gibi sebeplerden ötürü şahsıma ve şahsım üzerinden partimize zarar vermek istiyor. Bunlar gülünç şeyler. Ben vatanına, bayrağına milletine bağlı, devletine saygılı bir bireyim, kimsenin de milletimin bu değerlerine zarar vermesine göz yumamam ve müsaade etmem" şeklinde konuştu.

Gürban borsa manipülasyonu iddialarına ilk cevap verdi 

Hakkında borsa manipülasyonu iddialarına da cevap veren Gürban, "Bu iddialar gerçek dışı. Ben borsadan ceza aldım evet ama bu ceza borsa manipülasyonu nedeniyle verilmedi. Ben borsadan idari para cezası aldım ve bu da SPK'nın yanlış tebliği nedeniyle oldu. Bir hisse senedini bir dakikadan az süreden çok sayıda alınırsa ceza veriliyormuş. Bu konuda tebliğ eksik ve yanlış olunca ben de hisse senedi aldığım için ceza yedim. Bu cezanın lanse ediliş şekli de çok yanlış. Bu bir idari para cezasıdır. Bu bir dolandırıcılık değildir. Bu konuda da hakkımda hiç bir suç kaydı yada suç duyurusu yok. Bu iddialar doğru olsa ben zaten adaylığa başvuramam, böyle bir durum olsa adaylığımı partim de kabul etmez YSK da kabul etmez" dedi.

"Ben Gaziantep'in efsane vekili olacağım"

  Seçilemesi halinde efsane bir vekil olacağını iddia eden Gürban, "Ben Gaziantep'te halkın içinde olan ve her an halkla olan bir milletvekili olmak istiyorum. Her zaman halkımı gözeten bir vekil olmak istiyorum. Bu konuda da Mustafa Taşar ve Celal Doğan'ı örnek alıyorum ve onlar gibi unutulmaz bir siyasi kişilik olmak istiyorum. Eğer vekil olursam da bunu herkes görecek. Vekil olursam Ankara'da ve Gaziantep'te bir ofis açarak vatandaşlarımızın dertleri ile sıkıntılarını dinlemek istiyorum. Bu konuda da sınır yok ve nereli olursa olsun tüm vatandaşların yanında olmak istiyorum. Her vatandaşın milletvekili olarak elimden geleni yapacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. 

"Gaziantep'in en önemli sorunu deprem"

Gaziantep'teki sorunları iyi bildiğini de aktaran Gürban, "Gaziantep'in şuan en önemli sorunu deprem. Bu konuda da çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Bu durumun fiziksel ve psikolojik etkileri var. Bunları çözmek, sanayi sorunları çözmek, turizm sorunlarının ortadan kaldırması gerekiyor. Bu sorunların ivedilikle tespit edilip düzenleme yapılması gerekiyor. Benim kendi programımda Gaziantep için fıstık, pamuk ve zeytin sorunları da var. Bunlarla ilgili çiftçilerin sorunlarını çözmek için de parti programımızda da projeler var" şeklinde konuştu.

  Gürban Gaziantep'teki sorunlar ve projelerini anlattı 

Gaziantep'teki projeleri ve mülteci sorununa ilişkin de açıklama yapan Gürban, "Bu konuda gerekli çalışmaların yapılarak mültecilerin ülkelerine gönderilmesi için çalışmalarımız var. Yine uyuşturucu konusunda da çalışmalar var. Bu konularda Gaziantep'te yapılacak çok işlerimiz var. Biz İyi Parti olarak bu konuda projelerimizi hazırladık ve bunları bir bir hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca Oğuzeli ilçesine bir adliye binası, Yavuzeli ilçesine sulama projesi düşünüyoruz" dedi.

  İş hayatı ile ilgili merak edilenleri açıkladı

Son olarak iş hayatı ve yaptığı çalışmalarla ilgili merak edilenlere de cevap veren İyi Parti Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Mehmet Gürban, "Sahibi olduğum YEDA Tarım ve Hayvancılık LTD ŞTİ geleneksek tarım ve hayvancılık sektörü haricinde “Topraksız Tarım” ve “Topraksız Güneşsiz Tarım” (Kapalı alanda topraksız tarım) üzerine araştırma-geliştirme çalışmaları yapan bir şirket. Birçok vatandaşımızın evlerinde, garajlarında veya balkonlarında kurabileceği hazır topraksız tarım setleri hazırlıyor ve çok kısa bir süre içerisinde halkımıza sunmayı amaçlıyoruz. Gün içerisinde çalışan ve sistemi kontrol edemeyen kişiler için de mekatronik bir beyin (kontrol ünitesi) ile kontrol edilebilen ışık, gübre, pH değeri gibi kontrolleri yapan tam otomatik bir destek ünitesinin tasarımı/üretimi yapan YEDA Tarım, topraksız tarım setlerine bunları entegre ediyor. Küresel olarak yaşanabilecek gıda krizine karşı ülkemizin menfaatine olabilecek her türlü teknik ve teknolojik konularda çalışmalarımız devam ediyoruz. Gaziantep ilimizin iklim şartları araştırmalarımıza göre bu proje için çok uygun. İlimizde bulunan boş arsa ve depo gibi alanları bu tip teknolojik tarım sistemleri ile donatıp halkımızın ve ilimizin gelir ve refah düzeyini arttırmak istiyoruz" diye konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler