USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Popülizmin ipine sarılan muhalefetin gerçek yüzünü belediyeler ifşa ediyor

Gazeteci Zafer Şahin Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Depremzedelere verilen konutlar bedava olacak' diye ortaya attığı ve İYİ Parti'nin yalanladığı ayağı yere basmayan vaadini uzun zamandır CHP'nin yönettiği İzmir'den örnek vererek analiz etti.

Popülizmin ipine sarılan muhalefetin gerçek yüzünü belediyeler ifşa ediyor
14-04-2023 16:23
Google News

7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer seçilirsem, deprem bölgesinde yapacağımız konutları hak sahiplerine bedava vereceğim…” deyince tartışmanın fitili ateşlendi.

DEPREMLERİN MALİYETİ 104 MİLYAR DOLAR

Başkan Erdoğan 14 milyon vatandaşın yaşadığı 11 ilde çok ciddi yıkıma ve can kaybına yol açan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki şiddetli depremin maliyetinin 104 milyar doları bulacağını söylemişti.

Yeni konut ve iş yerleri 1 yıl içerisinde teslim ediliyorYeni konut ve iş yerleri 1 yıl içerisinde teslim ediliyor

Bakan Kurum'dan Kılıçdaroğlu'na 'Bedava konut' tepkisiBakan Kurum'dan Kılıçdaroğlu'na 'Bedava konut' tepkisi

650 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

Erdoğan yapılacak deprem konutlarına ilişkin "1 yıl içinde 319 bin konut ve köy evi, toplamda 650 bin konutu yapacağız. Zemin etüdü başta olmak üzere hemen ihaleleri yapıp sözleşmeleri imzaladık, inşaat aşamasına geçtik. Bugüne kadar 40 bin 104 konutun ve 6232 köy evinin inşasına ilişkin ihale yaptık. Kahramanmaraş'ta 77 bin 57 afet konutu, 30 bin 310 köy evi inşa etmek için kolları sıvadık. Bu rakamlar halen süren tespit çalışmalarının sonuçlarına göre artabilecektir." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıkılan her binayı yeniden yapacağız, 1 yılda teslim edeceğizCumhurbaşkanı Erdoğan: Yıkılan her binayı yeniden yapacağız, 1 yılda teslim edeceğiz

MADEM BEDAVA KONUT VERECEKLERDİ İZMİR VE ANKARA'DA NEDEN UYGULAMADILAR?

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin'in köşesine "Popülizmi İzmirliye sor" başlığıyla taşıdığı analizin ilgili bölümü şu şekilde;

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a canlı yayında spiker soruyor: CHP lideri Kılıçdaroğlu deprem bölgesinde vatandaşa bedava konut vereceklerini söylüyor. Ne diyorsunuz?