USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Okul müdürü sorumluluktan kaçtı

İnci Konukoğlu Lisesi'nde 4 kız öğrenci, bir başka kız öğrenciyi bayıltana kadar dövdü. Kız öğrenci ambulans ile hastaneye götürüldü. Okul müdürü olayın dışarıda yemek alınması sırasında gerçekleştiğini söyleyerek sorumluluktan kurtulmaya çalışıyor.

Okul müdürü sorumluluktan kaçtı
10-12-2021 13:34
15-01-2022 11:14
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep İnci Konukoğlu Lisesi'nde akıl almayacak ve eğitime yakışmayacak bir olay meydana geldi. E.K. isimli kız öğrenci dün öğle arasında izinli olarak yemek almak için okulun yakınındaki dürümcüye gitti. Burada aynı okuldan olan ama tanımadığı 4 kız öğrenci ile karşılaştı. Yemek alma meselesi yüzünden çıkan tartışmada 4 kız, E.K. isimli öğrenciye saldırarak acımasızca vurmaya başladılar.Başına ve yüzüne darbe alan E.K.'nın bayılması üzerine de olay yerinden kaçtılar. Olayı ayırmak isteyenlerin çağırdığı ambulans ile hastaneye kaldırılan E.K.'ya darp edildiğine dair rapor verildi.

"ŞİKAYETÇİ OLMAYACAKTIK AMA MÜDÜR GEREĞİNİ YAPMADI"

Bayılıncaya kadar dövülen kız öğrencinin annesi Nermin K., "Kızım, 4 öğrenci tarafından feci şekilde dövüldü. Darp raporları elimizde. Haklarında dava açılmasın, bu yaşta sicilleri bozulmasın diye vicdanımızla hareket ederek davacı, şikayetçi olmadık. Ancak, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için okula giderek müdür ile görüştük. İnci Konukoğlu gibi değerli bir okulda yöneticilik yaptığını zanneden müdür, bize olayın okul dışında olduğunu ve bu nedenle disiplin soruşturması başlatamayacağını söyledi. İçeride veya dışarıda bu öğrencilerin eğitiminden, gelişiminden ve ahlakından öğretmenler, yöneticiler, müdür yardımcıları, müdür sorumlu değil midir? Böyle bir yöneticilik örneği nerede var. Ben, olayın okuldaki diğer öğrencilere örnek teşkil etmesi ve bir daha yaşanmamasından yana idim. En kısa zamanda o 4 saldırgan ve acımasız öğrenciler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi. 

Gaziantep'in eğitim için topyekün seferber olduğu, hayırseverlerin okul yaptırmak için yarışa girdiği, eğitim-öğretimin niteliğinin arttırılması için herkesin fedakarca çalıştığı kentimizde, okullar bu tür basiretsiz müdürler için yapılmıyor.

İnci Konukoğlu Lisesi Okul Müdürü tarafından gönderilen tekzip ve cevap hakkı şu şekildedir;

09.12.2021 perşembe günü öğle arası veli izin belgesini alarak yemek yemek üzere okuldan ayrılan 3 okul öğrencisinin okuldan çıkıp uzaklaştıktan sonra kavga ettikleri(izinli olarak çıkanlar), 3 öğrencinin de olaya şahit oldukları, birinin ambulansla hastaneye kaldırıldığı duyumu okul idaresi tarafından alınmış ve derhal olayla ilgisi bulunan öğrencilerin aileleri telefon ile aranarak okula çağrılmıştır.

Okul idaresi ve rehberlik servisi tarafından veliler ve öğrenciler dinlenmiş ve tutanak altına alınarak işlem başlatılmıştır.

Ambulansla hastaneye kaldırılan öğrencinin annesi ve dedesi 10.12.2021 Cuma günü okula gelerek öğrencinin darp edildiğini ve mağdur olduğunu, derhal disiplin işlemi uygulanarak diğer öğrencilerin ağır bir şekilde cezalandırılmaları gerektiğini söylemiştir. Okul idaresi olayın okul dışında olmasına rağmen disiplin işleminin zaten başlatıldığını ve izinsiz çıkan öğrencilere yönetmelikler ve disiplin kurulunun kararı doğrultusunda gerekli işlemin yapılacağını, kavgaya karışan ve şahitlik eden bütün öğrencilerin ifadelerinin alındığını ve gerekirse tekrar alınacağını, ayrıca okul disiplin kurulu dışında adli ve hukuki yolların açık olduğunu, isterlerse gerekli mercilere başvurabileceklerini velilere bildirmiştir.

Bunun üzerine öğrencinin dedesi (muhtar etiketini de kullanıp) okul müdürüne hakaretler ederek okuldan ayrılmıştır. 

Öğrencinin götürüldüğü hastaneden aldığı doktor raporunun bir örneği okul idaresinde mevcut olup olayın anlatıldığı gibi değil basit bir iki çizikten ibaret olduğu anlaşılmaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler