USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Muhtemelen bilmediğiniz tarçının farklı kullanım alanları

Yemeklere verdiği aromatik koku ile bilinen tarçının farklı kulanım alanlarını sizler için derledik. İşte muhtemelen daha önce hiç duymadığınız tarçının farklı kullanım alanları…

Muhtemelen bilmediğiniz tarçının farklı kullanım alanları
25-10-2023 17:17
Google News

Tarçın, tatlılara, içeceklere ve yemeklere eklenen batı mutfağının aromatik bir baharatıdır. Her evde mutlaka toz ya da çubuk şeklinde bir formu bulunur. Çok belirgin bir kokuya sahip olduğu için akıllarda hep sonbahar ve kış ayları ile özdeşleşir.

Yiyecek ve içeceklere lezzet katması ile ilişkilendirilen tarçın baharatının mutfak dışında farklı kullanım alanları olduğunu biliyor muydunuz? Tarçın kullanımı sadece yemek pişirmekle kısıtlı olmayıp, birçok başka alanda da karşımıza çıkarak fayda sağlıyor. İşte muhtemelen daha önce duymadığınız tarçının farklı kullanım alanları…

TARÇININ FARKLI KULLANIM ALANLARI

Oda Spreyi Yapın

Muhtemelen bilmediğiniz tarçının farklı kullanım alanları

Tarçının baskın kokusu birçok kişi tarafından sevilmektedir. Tarçının farklı kullanım alanlarından biride kokusunu seven kişilerin onu oda kokusu olarak kullanılabilir olmasıdır. Eğer sizde tarçın kokusunu seviyorsanız evde bulunan birkaç malzeme ile evinizin sonbahar gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.

Ev tipi 2 farklı yol: Metaldeki pas lekesi nasıl temizlenir?Ev tipi 2 farklı yol: Metaldeki pas lekesi nasıl temizlenir?

Tarçının farklı kullanım alanlarından biri olan oda kokusu için tencerenin içerisine ılık su, çubuk tarçın, karanfil, portakal ve elma dilimleri ve kokusunu sevdiğiniz diğer malzemeleri de ekleyerek kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başlayan ocağın altını en kısığa alın ve bu şekilde suyu bitene kadar kaynatın. Karışım kaynadıkça baharatların kokusu evinizi sararak hoş bir koku oluşturacak.

Sivrisinek Isırıkları Sonrası Kaşıntıyı Giderin

Muhtemelen bilmediğiniz tarçının farklı kullanım alanları

Tarçının farklı kullanım alanlarından biri de sivrisinek ısırıklarından geriye kalan tahrişi ve kaşıntıyı hafifletmek için kullanılır. Tahrişi ve kaşıntıyı gidermek için bir ölçü bal ve toz tarçını karıştırarak bir macun oluşturun. Bu karışımı tahriş olan bölgeye uygulayın ve bir süre bekletip durulayın. Kaşıntının geçtiğini ve kızarıklığın kaybolduğuna şahit olacaksınız.

Güvelerden Kurtulun

Muhtemelen bilmediğiniz tarçının farklı kullanım alanları

Tarçının farklı kullanım alanlarından bir diğeri ise güvenleri uzaklaştırmasıdır. Özellikle yün kıyafetlerin baş düşmanı olan güveler, tarçın kokusundan haz etmezler. Küçük bir kese içerisine birkaç çubuk tarçın, lavanta, biberiye ve karanfil koyun. Bu keseyi kıyafet dolabınız içerisine asın ve güve sorununu ortadan kaldırın.

Kendinize Kokulu Mumlar Yapın

Muhtemelen bilmediğiniz tarçının farklı kullanım alanları

Tarçının farklı kullanım alanlarından bir diğeri mumla birlikte evin içerisine aromatik bir koku yayacak mumlar yapmaktır. Günün yorgunluğunu ve stresini azaltmak için bir mum yakmadan önce mumunuzun etrafını çubuk tarçınlar ile sarın. Mum yandıkça sıcaklık çubuk tarçınları da ısıtacak ve odanızı hoş bir koku kaplayacaktır.

Karıncaları Evinizden Uzaklaştırın

Muhtemelen bilmediğiniz tarçının farklı kullanım alanları

Tarçının farklı kullanım alanlarından en bilineni ve etkili olanı evi karınca istilasından korumasıdır. Karıncalar tarafından eviniz ele geçirildi ise ve kimyasal bir çözüm uygulamak içinize sinmiyorsa tarçını mutlaka denemelisiniz. Karıncalar tarçından nefret eder. Bu yüzden evinizde karınca topluluğu gördüğünüz her yere toz tarçın serpin. Bir süre sonra karıncaların artık olmadığını fark edeceksiniz.

Evdeki Yemek Kokusunu Giderin

Muhtemelen bilmediğiniz tarçının farklı kullanım alanları

Tarçının farklı kullanım alanlarından biri de evdeki baskın yemek kokusunu gidermesidir. Balık ya da yemek pişirdikten sonra evde kalan kokuyu dert ediyorsanız fırın tepsinize bir miktar toz tarçın serpin ve 225 derce fırında kapağı açık bir şekilde yaklaşık bir saat pişirin. Isı ile birlikte tarçın kokusunu salacak ve mutfağınızdaki kötü kokuyu emerek baskılayacak.

Halı ve Kilimlerinizin Daha Güzel Kokmasını Sağlayın

Muhtemelen bilmediğiniz tarçının farklı kullanım alanları

Tarçının farklı kullanım alanlarından biriside halı ve kilimlerin hoş kokmasını sağlamaktır. Halı ve kilimler zamanla kullanıldıkça garip bir kokuya sahip olur ve bu koku tüm evin genel kokusunu etkiler. Bir sonraki seferde evinizi temizlemeden önce halınızın üzerine toz tarçın serpin ve 15-20 dakika bu şekilde bekletin. Süre sonunda elektrikli süpürge ile halınızı güzelce süpürün.

5 basit adım: Bebek oyuncakları nasıl temizlenir?5 basit adım: Bebek oyuncakları nasıl temizlenir?

Elektrikli süpürge çalışırken yaydığı ısıyla tarçın yağları harekete geçecek ve hoş kokusunu halınızın tamamına yayacaktır. Aynı zamanda elektrikli süpürgenizin içine giren tarçın tozları onun iç hanesinde olan kötü kokuyu da bastıracaktır.

Ahşap Mobilyalarınızdaki Çizikleri Gizleyin

Muhtemelen bilmediğiniz tarçının farklı kullanım alanları

Tarçının farklı kullanım alanlarından biri de ahşap mobilyaların çiziklerinin gizlenmesine yardımcı olmasıdır. Eğer ahşap bir mobilyanız çizildi ve tamir edecek vaktiniz yoksa toz tarçın imdadınıza yetişir. Çizilen yere bir miktar toz tarçın serpin ve elinizle çiziklerin dolmasına yardımcı olun.

Işıltılı ve yepyeni bir görünüm için: Ayakkabı bağcıkları nasıl temizlenir?Işıltılı ve yepyeni bir görünüm için: Ayakkabı bağcıkları nasıl temizlenir?

Tarçının koyu rengi zaman içerisinde ahşaba lekesini bırakacak ve çizikler kapanacaktır. Aynı zamanda evde bir kediniz varsa ve çiziklerin sebebi oysa tarçının kokusu kedinizi eşyadan uzak tutmaya yetecektir.

Paspas Suyunuza Ekleyin

Muhtemelen bilmediğiniz tarçının farklı kullanım alanları

Tarçının farklı kullanım alanlarından biri de ev temizliğinde paspas suyuna eklemektir. Tarçının kokusunu seviyorsanız ve evinizde haşere olmasından korkuyorsanız bu yöntem tam size göre! Birçok haşere tarçının kokusundan hoşlanmaz.

Çarşaf ve havlular birlikte yıkanabilir mi?Çarşaf ve havlular birlikte yıkanabilir mi?

Paspas suyunuza tarçın eklemenin evinizdeki zemin türüne göre birden farklı yolu var. Eğer eviniz parke zeminse bir sprey şişesine su ile doldurup içerisine biraz toz tarçın ya da tarçın yağı atabilirsiniz. Bu temizleme solüsyonunu paspasınızın mikrofiber bezine her seferinde sıkarak temizleme işlemini yapabilirsiniz.

Tuvalet tıkanıklığını piston olmadan açmanın 5 yoluTuvalet tıkanıklığını piston olmadan açmanın 5 yolu

Fayans zeminler için bir galon suyun içerisine birkaç çubuk tarçın atarak ocakta kaynatın. Kaynayan suyu soğumaya bırakın ve bu su ile temizliğinizi yapın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler