USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

MHP'li Mevlüt Karakaya Başkent Kulisi'nde

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Başkent Kulisi programında MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya'yı ağırlıyor.

MHP'li Mevlüt Karakaya Başkent Kulisi'nde
03-12-2023 12:03
Google News

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya'nın açıklamalarından satır başları:

2023 yılında Türkiye hakikaten belki de 100 yılın en önemli seçimlerini yaptı. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri çok önemliydi. Şimdi tabi ki geleneksel olarak bakıldığında yerel seçimler erken seçim bağlamında kullanılır ama genel seçimler daha yeni yapıldı, bu nedenle öyle bir hava yok. 

Yerel seçimler de genel seçimler kadar önemli. Önemi şurada; Türkiye şuanda içinde bulunduğu şartlar nedeniyle özellikle deprem ve pandemiden sonra genel yönetimle, yerel yönetimin uyumlu çalışması konusunda son derece önemli. 

Ekonomi açısından baktığınızda merkezi ve yerel yönetim uyumu önemli. Yerel yönetimlerde halk ile doğrudan doğruya temas var. 

Yerel yönetimler başka partideyse ve siyasi araç olarak kullanılıyorsa hizmetlerde aksamalar oluyor. Yerel yönetimler bir şekilde merkezi yönetimin hizmetlerini engellemeye yönelik durumlar söz konusu. 

Yerel yönetimler genel seçimler kadar önem arz etmektedir. 

CUMHUR İTTİFAKI

AK Parti ile MHP'nin ittifakı öyle basit, yüzeysel seçim iş birliği değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Genel Başkanımızın vizyon birlikteliği, misyon birlikteliği var.