USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay Mecliste Bütçe Görüşmelerinde Konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, İçişleri Bakanlığına ait bütçe görüşmelerinde MHP Grubu adına TBMM’de konuşma yaptı.

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay Mecliste Bütçe Görüşmelerinde Konuştu
12-12-2022 08:22
Google News

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay Mecliste Bütçe Görüşmelerinde Konuştu

Gaziantep

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, İçişleri Bakanlığına ait bütçe görüşmelerinde MHP Grubu adına TBMM’de konuşma yaptı. Milletvekili Atay, terör örgütleri ve uyuşturucuyla mücadele alanında yapılan faaliyetler hakkında bilgiler vererek önerilerde bulundu. Milletvekili Atay, ayrıca uzman çavuşların kadroya geçirilmesinin gerektiğinin de altını çizdi.

2023 yılı bütçe görüşmeleri  Türkiye  Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam ediyor. Bütçe görüşmelerinde söz alan MHP  Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, İçişleri Bakanlığına ait bütçe görüşmelerinde MHP Grubu adına TBMM’de konuşma yaptı.

“Teröristlerin Hareket Kabiliyeti Bitme Noktasına Gelmiştir”

Yapılan operasyonlar neticesinde  terör örgütlerinin hareket kabiliyetlerinin bitme noktasına geldiğini söyleyen MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, “İçişleri Bakanlığımız görev alanı olarak değerlendirildiğinde bünyesinde bulundurduğu hizmet birimleriyle devletin vatandaşın sosyal hayatına en çok dokunan bakanlığı olduğu tartışılmazdır. İçişleri Bakanlığımız içerisinde bulundurduğu teşkilatlar ve Sayın Bakan Süleyman Soylu’nun hassasiyetiyle terör ve uyuşturucuya karşı topyekûn bir mücadele halindedir. Terör örgütü PKK ve uzantılarına yönelik operasyonlar aralıksız bir şekilde icra edilmektedir. Yapılan operasyonlarda binlerce sığınak imha edilmiş, aşağılık bebek katillerinin beli kırılmıştır. Terörü kaynağında yok etmek; savunmadan ziyade taarruz anlayışıyla mücadeleyi sürdürmek meyvelerini vermeye başlamıştır. Bu şekilde sahada alan hakimiyeti kurmak suretiyle teröristlerin hareket kabiliyeti bitme noktasına gelmiştir. Yapılan operasyonlarda teröristlerin alan hakimiyetlerinin engellendiği gibi maddi destekleri de kesilmiş, finans kaynakları tıkanmış ve lojistik destekleri engellenmiştir” dedi.

“Bazı Çevreler Akıl Tutulması Yaşamakta ve Ahlaksız İftiralar Ortaya Atmaktadırlar”

İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu hakkındaki iddialara yönelik sert bir dille cevap veren Milletvekili Atay, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendinin teröre ve uyuşturucuya karşı tavizsiz duruşu İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun insanüstü

çabasıyla terörün ve uyuşturucunun destekçilerinin sonu yakındır. Bazı çevreler akıl tutulması yaşamakta ve devletin İçişleri Bakanı’nı ve kurumlarını uyuşturucu baronlarıyla ilişkilendirmeye varacak derecede ahlaksız iftiralar ortaya atmaktadırlar. Bunların asıl rahatsızlığı terör örgütünün ve

uyuşturucu kaçakçılarının köşeye sıkıştırılmış olmasıdır. Yani bu çevrelerin derdi üzüm yemek değil, bekçiyi dövmektir. Bu çaba beyhudedir kimse boşa uğraşmasın bekçiyi dövdürmeyiz” ifadelerini kullandı.

“Yaklaşık 530 Bin Suriyeli Ülkesine Geri Döndü”

Suriyeli göçmenler hakkında da konuşan MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, 530 bin Suriyelinin ülkesine geri döndüğünü ve 1 milyon Suriyelinin geri dönmesini sağlayacak planın ise uygulamaya alındığını belirtti. Atay, “Ülkemiz 2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaşla zorla yerinden edilmiş bir göçmen akınıyla karşılaşmış ve dünyada en fazla sığınmacı kabul eden ülke konumuna gelmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi yaptığı akademik çalışmalarla göç konusunda en hazırlıklı parti konumundadır. Ülkemizde bulunan sığınmacı nüfusunun da en temel hakları olan kendi vatanlarında yaşamaları için ülkelerine dönmesi ve bu gerçekleşinceye kadar uluslararası düzeyde adil yük paylaşımı sağlanarak diğer ülkelere gönderilmesi konusunda da çalışmalar devam etmektedir. Türkiye’de geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin gönüllü ve güvenli geri dönüş politikası kapmasında yaklaşık 530 bin kişi ülkesine geri dönmüştür. 1 milyon Suriyelinin geri dönmesini sağlayacak 8 aşamalı planda uygulamaya konmuştur” dedi.

“Vatan Savunmasının Sözleşmesi Olmaz”

Uzman Çavuşların sözleşme ile çalışmalarının doğru olmadığını ve bu nedenle uzman çavuşların kadroya alınmalarının gerektiğinin altını çizen MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, “Uzman çavuşların taleplerini defaatle dile getirdik. Bu hususları tekraren dikkatinize sunmak istiyorum. Uzman çavuşlarımız görev yaptıkları yerlerde hep en önde bulunmaktadır. Güvenlik güçlerimizin en fazla şehit veren fedakar ve cefakar personelidir. Görevlerini sözleşmeyle yaptıklarından dolayı herhangi bir iş güvenceleri yoktur. Uzman çavuşlarımızın birtakım haklı talepleri vardır. Savaşın kartalı, barışın güvercini bu yiğitlerin sözleşmeye çalıştırılmasına son verilmeli ve kadrolarının ihdas edilmesi sağlanmalıdır. Emekli olanların ordu evlerinden faydalanmalı hususunda ilgili düzenlemeler yapılmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak vatan savunmasının sözleşmesi olmaz diyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler