USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Mehmet Yozgatlı'dan Fenerbahçe sözleri! Devam etsek şampiyonduk

Süper Lig'in eski yıldızlarından Mehmet Yozgatlı, 2020-21 sezonunda Erol Bulut'la Fenerbahçe'de göreve devam etseler sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyebileceklerini kaydetti.

Mehmet Yozgatlı'dan Fenerbahçe sözleri! Devam etsek şampiyonduk
25-10-2022 15:58
Google News

Süper Lig'in üç büyükleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ta forma giyen Mehmet Yozgatlı, katıldığı bir radyo programında samimi açıklamalarda bulundu.

Radyospor’da yayınlanan Anadolu Ateşi programına konuk olan Mehmet Yozgatlı, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Galatasaray'da oynadığımı hatırlamıyorlar"

Sarı- kırmızılı formayı giymeye başladığında çok genç olduğuna dikkat çeken Yozgatlı, "Galatasaray'da gençtim. Çok efsane ve büyük başarılara imza atmış bir kadro vardı. Haliyle ben de pek forma şansı bulamıyordum. Bu yüzden insanlar benim Galatasaray’da oynadığımı pek hatırlamıyorlar" dedi.

"Oynadığım her kulübü severek oynadım"

Fenerbahçe'de üç şampiyonluk yaşadığının altını çizen Yozgatlı, "İstanbulspor’un çok kaliteli bir kadrosu vardı o zamanlar. Sonrasında da Galatasaray’a kiralanmıştım. O dönemde kupalar kazandık, UEFA Kupası dahil. Oradan da Adanaspor’a kiralandım. Erol Bulut takım arkadaşımdı, Löw de hocamızdı. Adanaspor’dan da tekrar kulübüme, İstanbulspor’a geri dönmüştüm. Orada güzel bir sezon geçirdikten sonra, Fenerbahçe’ye transfer oldum. Burada da 3 şampiyonluk yaşadım. Bir futbolcuya nasip olabilecek en güzel kariyerlerden birini yaşadım çok şükür. Bizim zamanımızda para hesapları pek yapılmazdı. Ben de nerede olursa olsun oynadığım her kulübü severek oynadım. Saha içinde de dışında da bu efendiliğimizle insanlar bizi sevdiler sağ olsunlar. Herhangi bir tepki görmedim hiçbir zaman. Günümüzde de Mehmet Topal bu şekilde."

"Hagi, gerçek bir liderdi"

Beraber oynadığı Hagi ve Alex kıyaslamasında bulunan Yozgatlı şunları söyledi: "Hagi, büyük bir yıldızdı. Gittiği takımlar ve yaptıkları ortada. Alex de büyük bir oyuncuydu. İstatistiklere bakarsanız belki Alex daha iyi görünebilir ama Hagi Emre’nin de söylediği gibi gerçek bir liderdi. Gençleri yönlendirir, etrafını yönlendirirdi. Alex ise biraz daha sakin, işine konsantre bir oyuncuydu. Alex çok genç yaşta geldi ligimize. Hagi ise daha geç geldi, Türkiye’yi mest etti ve gitti. O anlamda Hagi, Alex’ten hep 1-2 adım daha öndedir.”

"Beşiktaş’ta kimin ahını aldıysak belimiz doğrulmadı"

Yozgatlı, kariyerinde çok sakatlık yaşamadığını ancak Beşiktaş döneminde bunun değiştiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Beşiktaş’ta artık kimin ahını aldıysak belimiz doğrulmadı. Bir hazırlık maçında belime aldığım tekmeyle saçma bir şekilde 1,5 ay kendime gelemedim. Ardından düzeliyorum derken, bel fıtığına yakalandım. 6 ay boyunca da teşhis konusunda, tedavi konusunda uğraştırdılar. Sonrasında özel bir hastanede beni koltuğa oturttular, ellerimi ayaklarımı bağlayıp ağzımı kapattılar. Orada beni öldürseler kimse bilmez. Doktor büyük bir iğne aldı, ucunda da elektrik var. ‘Mehmet sakin ol’  dedi ve o iğneyi ayaklarıma, belime, adeleme batırdı. 10-15 defa uyguladı bunu. Bitti ve fıtık olduğum tespit edildi. Ardından fıtık ameliyatı vs. derken lig bitmiş oldu. Haliyle Beşiktaş’ta formanın hakkını vermek nasip olmadı maalesef.”



"Erol Bulut beni gaza getirdi"

Futbolu bıraktıktan sonra ailesiyle vakit geçirmek istediğini belirten Yozgatlı, teknik direktörlüğe geçiş sürecini şöyle anlattı: “Aslında futbolu bıraktıktan sonra artık yavaş yavaş ailemize vakit ayıralım diyorduk çünkü ben çocuklarımın büyüdüğünü bile göremedim tabiri caizse. Ancak Erol Bulut beni bir nevi gaza getirdi. Sen büyük futbolcuydun, ne oturuyorsun. Kalk bir şeyler yap dedi ve böylelikle teknik direktörlüğe de adım atmış olduk. Alt liglerde bazı takımları çalıştırdıktan sonra Erol Bulut’un yanında çalışmaya başladık.”



"Fenerbahçe'de göreve devam etseydik şampiyonluk gelirdi"

Bir ilçe takımı olan Alanyaspor'u Erol bulut ile birlikte kupada finale taşıdıklarını hatırlatan Yozgatlı, Fenerbahçe'de göreve devam etmeleri durumunda ise şampiyonluğun geleceğini kaydetti:

 "Alanyaspor'u ligin en zor takımlarından birisi haline getirdik. Gerçekten iyi de bir kadro vardı ve Erol hoca iyi işlere imza attı. Sezon bittiğinde Erol hoca gelip bize ‘kontrat uzatmayacağız, Fenerbahçe’ye transfer olacağız’ dedi ve oraya gittik. Fenerbahçe’de ekibimiz iyiydi, orada oynamış isimlerdik hep. Takım çok dağınıktı, hatırlarsanız Fenerbahçe küme düşmemeye oynadı. Biz gelince birlikteliği başardık ancak maalesef Covid sebebiyle taraftarımızın olmaması bizi etkiledi. Eğer göreve devam etseydik şampiyonluk da gelirdi çünkü biz bir şeyler inşa etmeye başlamıştık.”

"Kendi yolumuzu çizmemiz gerekiyor"

Erol Bulut'a teşekkür eden Yozgatlı, "Kendisinden çok şeyler öğrendik ve tecrübe kazandık ama artık kendi yolumuzu çizmemiz gerekiyor. Baktığınız zaman futbol değişiyor, teknoloji ilerliyor. Haliyle genç ve araştırmacı hocaların daha fazla olması gerekiyor diye düşünüyorum. Bu anlamda biz de ekibimizi kurduk, çalışmalarımız sürüyor. Projeleri ve hedefleri olan, bizim de uyum sağlayabileceğimiz bir kulüp olursa gideceğiz inşallah” dedi.

Şampiyonlukta gönlü Fenerbahçe'den yana

Mehmet Yozgatlı, Süper Lig’de 2022-2023 sezonuyla ilgili de konuştu. Yozgatlı; “Kıran kırana bir lig olacağını düşünüyorum. Güzel transferler var, Anadolu takımlarımız da iyi gidiyor. Çok keyifli bir lig olacağı kanaatindeyim. Gönlümden ise Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını diliyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler