USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nı kim kazandı? Kuran'ı Güzel okuma birincisi..

TRT1 ekranlarında seyirci ile buluşan Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması, son yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kuran ziyafeti sundu. Her gün 5 ismin yarıştığı Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın kazananı bu gece (Kadir Gecesi) belli oluyor. İşte Kuran-ı Kerim'i G

Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nı kim kazandı? Kuran'ı Güzel okuma birincisi..
27-04-2022 22:25
Google News

Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması, TRT Televizyonu ile diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortaklaşa yönettiği programdan kaç yıldan beri devam etmektedir. 6 yıldır Ramazan aylarında ilgiyle ve beğeniyle takip edilen program etkileyici Kuran tilavetleri ile ekran başındakileri de mest ediyor. Bu yıl da ayrışmanın birincinin kim olduğu oldukça merak edildi. 

Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

Geçen sene Mustafa Cihan'ın sunuculuğunu yaptığı yarışmanın bu yılki spikeri Eşref Ziya oldu. 5 yılın ardından sunuculuk görevini üstlenen Eşref Ziya da, yorumları ve sunumu ile beğeni topluyor. 

Bu yıl 6'ıncı sezonuna devam eden program Ramazan'ın her günü yayınlanmaya devam ediyor. Final de Kadir Gecesi'nde gerçekleştiriliyor. Her yaş grubundan insanın katıldığı yarışmada etkileyici performanslar sergileniyor. Ayrıca yarışmacıların birçoğunu da Hafızlar kapsıyor. 

HER SENE GELENEKSEL OLARAK DEVAM EDİYOR!

Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması ilk kez 2017'de TRT1'de yayınlanmaya başladı. Ramazan ayında seyirci ile buluşan bu program, gördüğü büyük ilginin ardından her yıl geleneksel olarak devam ediyor. 

JÜRİDE KİMLER VAR?

Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması jürileri

Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda 4 jüri üyesi yer almaktadır. Bunlar:

Mehmet Ali Sarı

Osman Eğin

Osman Şahin

Halil Necipoğlu

NE ÖDÜL ALIYORLAR?

Her gün 5 ismin yarıştığı konseptte gün birincisi 3 tam altın ile ödüllendiriliyor. Gün birincileri ise hafta sonunda yeniden bir yarışa girip hafta birinciliği için yarışıyor. Hafta birincileri ise 5 tam altın alıyor. 

Hafta birincileri ise finale kalmaya hak kazanıyor. Birinci olan ise 40 altın ile ödüllendiriliyor. 

FİNALDE KİMLER YARIŞIYOR?

Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması 2022 finalistleri

Bu yıl yarışmada finale kalan isimler şunlar:

Doğan Temiz 

İsmail Uyanık

İlhan Yücel

Bilal Yılmaz

Mustafa Öztürk

Esat Tuna

Ahmet Can Yıldız

KURAN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASININ BU YILKİ BİRİNCİSİ...

2022'de TRT1'de yayınlanmaya devam eden başarılı yarışma Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasının birincisi birazdan belli olacak. Birinci olan isim, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alacak. 

2021'DE KURAN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI'NI KAZANAN...

2021'de de ekranlara gelen Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Muhammed İsmail Demirel birinci olmuştu. Serkan Yıldız ikinci, Mesut Topçuoğlu da üçüncü olmuştu.