USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Karadeniz'de yeni gaz müjdesi! Bakan Dönmez duyurdu: İlk veriler pozitif

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtlıyor. Bakan Dönmez, yeni sondaj çalışması hakkında bir müjde verdi.

Karadeniz'de yeni gaz müjdesi! Bakan Dönmez duyurdu: İlk veriler pozitif
27-11-2022 12:51
Google News

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtlıyor.



Bakan Dönmez'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

PUTİN'İN "TÜRKİYE GAZ MERKEZİ OLSUN" TEKLİFİ

"Putin'in teklifi son derece önemli. Biz 4-5 yıldır bu hedefimizi gün gün örerek güçlendirip bu güne getirdik. Dünyanın birçok yerinden doğal gaz getirebiliyoruz. Dünyanın cazibe merkezi haline geldik. ABD'den, Körfez ülkelerine hatta çok nadir olmakla birlikte Asya-Pasifik'ten olmak üzere 15 farklı ülkeden gaz tedarik ediyoruz. Bu, gaz merkezi olmak için yeterli bir kaynak. Özellikle LNG kapasitesini artırdıktan sonra belki komşu ülkelere vereceğiz.

Dağıtım ve ticaret merkezi zaman zaman karıştırılıyor. Altyapımızın tatminkar olduğunu söyleyebilirim. Başka ülkelerin gazı Türkiye'ye gönderme yönünde istek ve arzuları var."