USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kalıcı konutların temeli atılıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta Pazarcık Depremi Sonrası 17902 Afet ve Köy Konutu İlk Temel Atma Töreni'nde konuşuyor.

Kalıcı konutların temeli atılıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!
23-03-2023 17:37
Google News

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Belediyesi önünde "Pazarcık Depremi Sonrası 17 bin 902 Afet ve Köy Konutu İlk Temel Atma Töreni"nde konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Depremlerde kaybettiğimiz vatandaşlara Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sellerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim bu mübarek günlerde tutacağımız oruçları kabul eylesin. İnşallah Ramazan'a ulaştığımız gibi Kadir Gecesi ve Bayrama hep beraber erişiriz.

İki büyük depremin yanı sıra, sayıları 20 bine yaklaşan artçı sarsıntılar bile tek başına karşılaştığımız felaketin büyüklüğünü göstermeye yeterlidir.

Sınırlarımıza dayanan terörü başarıyla sınır ötesinde berteraf ettik. Şartların zorluklarına aldırmadan vatanımıza sahip çıktık. Deprem felaketinde de aynı seferlikte şehirlerimizi inşa ve ihya ederek adım adım Türkiye yüzyılına giriyoruz. 

Deprem felaketi karşısında da aynısını yapacağız. Toprak altındakileri ebediyen yaşatırken çok daha çalışacak ve 14 Mayıs'a da böyle hazırlanacağız.

Dünya imtihan dünyasıdır. Allah’ın izniyle bu büyük imtihanı da birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılarak, yıkılanları daha iyisiyle yeniden yaparak geride bırakacağız

Deprem evlerimizi yıkmış, canımızı yakmış olabilir ama bu felaket, başarma irademizi, Türkiye Yüzyılını gerçekleştirme kararlılığımızı elimizden alamayacak.

 

 

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

 

ERDOĞAN KAHRAMANMARAŞ'TA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremlerden etkilenen Kahramanmaraş'a gitti. Kentte yapılan çalışmalara ilişkin bilgi alıp incelemelerde bulunacak.

Daha sonra Kahramanmaraş'ta vatandaşlarla bir araya gelecek olan Erdoğan, ilk iftarını depremzedelerle yapacak.

Erdoğan, ramazan ayı boyunca deprem bölgesindeki vatandaşlarla buluşmaya devam edecek.

46 BİN 500 KONUTUN YAPIM SÜRECİ BAŞLIYOR

Depremden etkilenen 11 ilde 46 bin 500 konutun yapım süreci başlıyor. İlk etapta toplam 17 bin 902 konutun temelleri bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla atılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenenleri bir yılda sıcak yuvalarına kavuşturacaklarını, bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ilk temellerin atılacağını belirtti.

"Söz, yeniden yükselecek Anadolu. Söz, yeniden baharlar gelecek topraklarına. Söz, yine huzur, mutluluk dolacak yuvalarına." diyen Kurum, depremlerden 46 gün sonra 46 bin 500 konutun yapım sürecini başlattıklarını belirtti.

Kurum, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ve milletimizin dualarıyla 7 bin 353'ü Kahramanmaraş'ta olmak üzere, 11 şehrimizde ilk etapta toplam 17 bin 902 konutumuzun ilk temellerini atıyoruz. Milletimizle tek yürek oluyor, yaralarımızı birlikte sarıyoruz" ifadelerini kullandı.