USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul sağanak trafiği felç etti: Yoğunluk yüzde 90'a ulaştı

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış trafik yoğunluğuna neden oldu. İBB haritasına göre saat 17.20 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 90 oldu. Trafik yoğunluğunun artması bekleniyor.

İstanbul sağanak trafiği felç etti: Yoğunluk yüzde 90'a ulaştı
29-11-2023 17:48
Google News

İstanbul'u kuvvetli sağanak ve fırtına vurdu... Valilik: Can kaybı var!

GALERİNİN DEVAMI <p>İstanbul’da <a href=dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

"><p>Dereler taştı, caddeler göle döndü. Evleri su basarken, bazı araçlar yolda <a href=mahsur kaldı.

"><p><strong>BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ</strong></p><p> </p><p>İstanbul - Kağıthane'de <a href=saat 02.44'te direk devrilmesi sonucu 1 kişi yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan kişi hayatını kaybetti.

"><p><strong>VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞIYOR</strong></p><p> </p><p>Tuzla Mercan Sahili’ndeki balıkçı tekneleri alabora oldu. Bazı vatandaşlar, denizdeki teknelerini kurtarmak için çaba sarf etti. Fırtınanın etkisiyle denizin rengi kahverengiye döndü. Beyoğlu Hasköy Caddesi'nde biriken <a href=yağmur suları nedeniyle araçlar ilerlemekte zolandı.

"><p><strong>TRAFİK LEVHASI DEVRİLDİ</strong></p><p> </p><p>Beyoğlu Hasköy Caddesi’nde biriken yağmur suları nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Belediye ekipleri tıkanan rögarları açarak <a href=suyu tahliye etmeye çalışması yaptı. Şişli’de ise, fırtınanın da etkisiyle trafik levhası devrildi. Levhanın trafik akışını engellememesi için ekipler müdahalede bulundu. Beşiktaş sahilinde, metrelerce yükselikte dalgalar oluştu. Taksim Meydanı'nda aniden bastıran sağanak yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

"><p><strong>

Şiddetli lodostan teknesini kurtarmayı başaran Erdinç Özgün, "Hayatımda görmediğim lodosu burada gördüm. İlk defa görüyorum. Önlem alınmadığı için ağaçların kökleri denizle birleşti. Her an yıkılma tehlikeleri var. Araçlara ve insanlara zarar verebilir. 8-10 tekne motorları ile birlikte parçalandı. Hiçbirini kurtaramadık. Kendi teknemi kurtardım ama çok zor şartlarda kurtardım. 15 günden beri devam ediyor" dedi.

"><p>Kent genelinde dün akşam saatlerinde etkisini arttıran fırtına nedeniyle Maltepe Yalı Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde bulunan 2 katlı bir iş yerinin çatısına ağaç devrildi.</p><p>Kent genelinde dün akşam saatlerinde etkisini arttıran fırtına nedeniyle <a href=İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü geçici askıya alınırken Şehir Hatları da ikinci bir duyuruya kadar seferlerin yapılamayacağını duyurdu.

"><p>Vapurları kullanmak için Üsküdar İskelesi'ne giden yolcular, seferlerin <a href=iptal olması nedeniyle metro ve Marmaray duraklarına yönlendirildi.

"><p>İstanbul Valiliği'nden <a href=yapılan açıklamada şunlar denildi:

- Kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle İstanbul’da yaşanan olaylar 29.11.2023 saat 13.00 itibariyle şu şekilde sıralanmaktadır:

"><p>- İDO 7, BUDO 5 olmak üzere toplam 17 sefer olumsuz <a href=hava koşulları sebebi ile iptal edilmiş, boğaz trafiği iki yönlü trafiğe kapatılmıştır.

"><p>- Ekiplerimiz, İstanbul genelinde 9 su baskını, 27 çatı uçması, 43 ağaç devrilmesi, 1 toprak kayması, 66 tehlike arz eden parça ve 2 direk devrilmesi olmak üzere toplam 148 olaya <a href=müdahale etmiştir.

"><p>- Saat 01.07 de Bakırköy İlçesi Zeytinburnu sahilinde ‘’Kadriye Ana’’ isimli yakıt yüklü gemi kıyıya yakın bölgede karaya oturmuş olup, gemi mürettebatı Sahil <a href=Güvenlik ekipleri tarafından tahliye edilmiştir. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmamaktadır.

"><p>- Saat 02.44 de Kağıthane ilçesi Emniyet evleri mahallesi Büyükdere caddesinde direk devrilmesi sonucu yaralanan vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. </p><p> </p><p> </p><p>- Saat 10.42 de Eyüpsultan İlçesi Esentepe mahallesi Gaziosmanpaşa caddesi üzeri inşaat alanında <a href=meydana gelen toprak kayması sonucunda 3 adet gece kondu tedbir amaçlı boşaltılmış, evlerde yaşayan vatandaşlar otellere ve misafirhanelere yerleştirilmiştir.

"><p><strong>SİLİVRİ'DE FIRTINADAN ETKİLENEN BALIKÇI: SENELERDİR GÖRÜLMEYEN BİR HAVA GÖRDÜK!</strong></p><p> </p><p>İstanbul’da devam eden fırtınadan en çok <a href=etkilenen ilçelerden biri Silivri oldu. Balıkçı Reşat Topçu, "Elektrikler kesildi, trafolar patladı. Senelerdir görülmeyen bir hava gördük" diye konuştu.

"><p>İstanbul’da etkili olan fırtına dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul’un farklı bölgelerinde şiddetini artırdı. Yaşanan fırtınayla Silivri’de bir iş yerinin çatısı uçtu; metrelerce yükeklikte dalgalar oluştu. Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nde sahil şeridi dalgaların yükselmesi nedeniyle sular altında kaldı.</p><p> Fırtınanın etkisiyle kaldırım taşları yerinden söküldü. Sahil şeridinde bulunan dükkanların masa ve sandalyeleri denize sürüklendi. Deniz kenarında bulunan işletmelerde maddi hasar meydana gelirken, denizin rengi kahverengiye döndü. Silivri’ye fırtınanın verdiği zarar günün aydınlanmasıyla <a href=ortaya çıktı. Kaldırım taşlarının yerinden sökülüp sürüklendiği, çocuk parkının kullanılamaz hale geldiği görüldü.

"><p><strong>


Balıkçı Reşat Topçu, "Tabiat kanunu, tabiat verdiğini geri alacak. Belediyeler dolgu yapıyor ama bu dolguları bir gün geliyor deniz geri alıyor. Yapılan masraflar hep boşa gidiyor yani. Dün aynı böyle bir fırtına vardı. Elektrikler kesildi, trafolar patladı bizim burada. Şu an elektriklerin gelmesini bekliyoruz. Biz de burada çalışanız. Masalarımız, sandalyelerimiz denize gitti. Toplam zararı tespit edemeyiz, bilemiyoruz. Şu anda dükkanı temizlemeye geldik ama elektrikler olmadığı için bekliyoruz hala. Dün iyi esti hava, hakikaten yani senelerdir görülmeyen bir hava gördük. Bu kadar uzun sürmesine şaşırdık. Yağmur yağmasaydı bu havanın kırılacağı yoktu. Yağmurla birlikte bu hava düştü" dedi.

"><p><strong>

Tekne sahibi Mehmet Çalışkan ise, “Gece sabaha kadar fırtına oldu. Gördüğünüz gibi taş üstünde taş kalmadı sahilde. Fırtına olduğu zaman burası böyle oluyor. Akşam fırtına başladı. Sabaha kadar herkes malının, dükkanının, teknesinin başında bekledi. Önlemini alan ucuz atlattı. Biz de şu an zarar yok çünkü sabaha kadar teknemizin başında nöbet tuttuk. Sabaha kadar teknenin içinde nöbet tuttuk. Şu anda gayet iyi durumda, bir sıkıntı yok. Geçti, atlattık. Herkese geçmiş olsun" diye konuştu.

"><p><strong>SİLİVRİ'DE EVLERİ SU BASTI!</strong></p><p> </p><p>Silivri Semizkumlar mahallesinde kuvvetli yağış sonrası dere taştı. Dere yatağının çevresindeki ev ve yolları su bastı. Bölgede tahliye çalışması başlatıldı.</p>

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış trafik yoğunluğuna neden oldu. Yollarda uzun araç kuyrukları oluştu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün her iki yönünde de yoğunluk var.

D-100 kara yolunda Cevizlibağ ile Çağlayan mevkilerinde her iki yönde trafikte yoğunluk yaşanıyor.

İBB'nin haritasına göre saat 17.20 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaştı. Trafik yoğunluğunun mesai bitiminde daha da artması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler