USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail'i Gazze'de bekleyen büyük sürpriz!

Gazze'ye kara harekatına hazırlanan İsrail'in karmaşık planına ilişkin değerlendirmelerde bulunan askeri uzmanlar, siyonist işgal kuvvetlerinin Kassam Tugayları ile karşılaşacağında gerçekleşecek senaryoları yorumladı.

İsrail'i Gazze'de bekleyen büyük sürpriz!
22-10-2023 18:53
Google News

HABER7

Kassam Tugayları’nın İsrail askeri hedeflerine yönelik Aksa Tufanı operasyonuna Gazze’ye havadan katliam bombardımanlarıyla karşılık veren İsrail kara harekatının düğmesine basamadı. Önce hava koşulları nedeniyle ertelendiği duyurulan, sonra 24 saat süre verilen, o süre de dolunca ‘sınıra asker sevkiyatı’ görüntüleri vermekle yetinen İsrail’de bu yönde sert ifadeler ise peşi sıra geliyor.

Gazze Şeridi’nin karasularını ve hava sahasını işgalci kuvvet olarak kontrol eden İsrail’in olası kara harekatına ilişkin Savunma Bakanı Yoav Gallant, “Gazze Şeridi için üç aşamalı plan öngördüklerini, sonuna gelindiğinde İsrail’in bu bölgeye yönetlik mesuliyetlerinin son bulacağını” söyledi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ise, Gazze’ye kara saldırısı için hazırlanan Golani Tugayı’nı cesaretlendirmeye çalışarak, “Gazze karmaşıktır. Düşman orada birçok şeye hazırlanıyor ama biz de ona hazırlanıyoruz. Cesur olun. Bu ruh zaferi getirecek.” dedi. “Gazze Şeridi’ne gireceğiz.” diyen Halevi, “Hamas’a bağlı unsurları ortadan kaldırmak amacıyla operasyonel bir görev üstleneceğiz.” ifadelerini kullandı.

Stratejistler, İsrail ordusunun kara harekatından korkusunu Hamas’a bağlı Kassam Tugayları’nın yer altı tünellerinde oluşturduğu devasa güce bağlıyor. Hamas’ın; mangalar, nişancı birlikleri, öldürücü anti-tank roketleri, anti-tank mermiler taşıyan birlikleri, roket motoruyla çalışan el bombaları, otomatik silahlar taşıyan birlikleri, bubi tuzaklarının yanı sıra ileri teknoloji ürünü insansız hava araçları ve çeşitli teknolojik savaş ekipmanları ile İsrail ordusunu beklediği ifade ediliyor.

Bu yönüyle Gazze’nin altında ayrıca bir ‘tünel şehri’ olduğu belirtiliyor.

Derinliği ve konumu bilinmeyen tünellerin 1.7 metre yüksekliğinde, 1,8 metre genişliğinde olduğu kaydediliyor.

İsrail’in havadan attığı ve yerin 60 metre derinine nüfuz eden sığınak delici bombalarına da Kassam Tugayları’nın tedbir aldığı belirtiliyor. Kassam’ın 80 metre kadar derine inilebilen tünellerde konumlandığı dillendiriliyor.

 

İsrail’in Gazze’ye yönelik kara harekatı ihtimalini değerlendiren emekli asker Coşkun Başbuğ ile Cüneyt Küsmez, siyonist birlikleri korkunç bir sonun beklediği görüşünü paylaşıyor.