USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail-Filistin savaşı: İsrail'den skandal paylaşım: Bizi desteklemeyen herkes teröristtir

İsrail, Hamas'ın başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. İsrail, 'Ya İsrail'in yanında yer alırsınız ya da teröristler ile bir olursunuz.' dedi. İşte İsrail-Filistin savaşında son gelişmeler.

İsrail-Filistin savaşı: İsrail'den skandal paylaşım: Bizi desteklemeyen herkes teröristtir
12-10-2023 02:23
Google News

İsrail saldırlarılarının en acı kareleri! İşte o anlar

GALERİNİN DEVAMI <p>İsrail'in <a href=saldırılarında fosfor ve misket bombaları da kullandığı.Yasaklı silahların kullanılarak soykırım suçu işlendi

"><p>Gazze'de her şeyin bombardımana maruz kaldığı ve şu ana <a href=kadar yüzlerce kişin yaşamını yitirdi

"><p>yıkım ve göç ettirme suçları, işgal devletinin Gazze Şeridi'nde Filistin vatandaşlarına karşı soykırım suçu işlediği anlamına geliyor. Bu, savunmasız sivil vatandaşları barbarca toplu cezaya maruz bırakan açlık ve temel ihtiyaçları kesen çılgın bir kampanya gölgesinde yapılıyor."

"><p>İşgal altındaki <a href=Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde Filistinlilere karşı yapılan saldırılarda Filistin davasını tasfiye etme yönündeki plan hayata geçirildi

"><p>İsrail'in bölgede barış yerine <a href=savaş kültürünü dayatmaya çalıştığını savunan Filistin Dışişleri Bakanlığı, Tel Aviv'in aynı zamanda bu savaşı, Filistin halkının varlığını inkar etme yönünde kullandığına dikkati çekti.

"><p>İsrail'in Filistin halkına karşı insanlık suçu düzeyine varan saldırılarına karşı uluslararası tarafların kayıtsız kaldığına işaret edilen açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanının durdurulması için uluslararası topluma acilen harekete geçme çağrısında bulunuldu.</p><p>Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 <a href=Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

"><p>Gazze'den <a href=İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

"><p>Silahlı gruplar <a href=daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

"><p>Cumartesi sabahı başlayan İsrail-Filistin çatışmaları <a href=gece boyunca da devam etti. İsrail'in yoğun bir abluka altına olan Gazze'ye denizden de saldırmaya başladığı ifade edildi.

"><p>Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail hücum botlarından kentin sahil kesimlerine onlarca roket atıldı.</p><p>Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1055 <a href=kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 184 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

"><p>İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 21 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 130 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.</p><p>İşgal altındaki şehirde <a href=birçok bina yerle bir oldu...

"><p>İsrail donanmasına ait hücum botlarının, <a href=Akdeniz kıyısındaki Gazze Şeridi'nin orta kesimlerini ve Han Yunus kenti sahilindeki yerleşim yerlerini denizden vurduğu bildirildi.

"><p>İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze'den düzenlenen saldırılarda en az 900 İsraillinin hayatını kaybettiği, 157'isi <a href=ağır 2 bin 616 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

"><p>Akdeniz kentlerinden Gazze Şeridi'nde, İsrail savaş uçaklarının gece <a href=boyu aralıksız hava saldırıları sürerken, bu kez şehrin orta kesimleri ve Han Yunus kenti sahil kesimlerindeki yerleşim yerleri denizden atılan roketlerin hedefi oldu.

"><p>Can kaybı, yaralılar ya da maddi hasara ilişkin henüz bir <a href=açıklama yapılmadı.

"><p>Öte yandan İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında iki gazetecinin hayatını kaybettiği belirtildi.</p><p>Gazze'deki AA muhabirinin hastane kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Filistinli gazeteciler Said et-Tavil ve Muhammed Subh İsrail hava saldırısında yaşamını yitirdi.</p>

Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. İsrail skandal bir açıklama yaparak, "Ya İsrail'in yanında yer alırsınız ya da teröristler ile bir olursunuz." dedi.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

01.18: İsrail Savunma Bakanlığından skandal bir paylaşım yapıldı. Bakanlık resmi hesabından İsrail'in yanında olmayan tüm insanlara terörist dedi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı, "Ya İsrail'in yanında yer alırsınız ya da teröristler ile bir olursunuz."

01.01: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’e yönelik saldırılarının ardından Hamas üyesi olan herkesi ölü olarak nitelendirdi.

Hamas üyesi olan herkesi ölü olarak nitelendiren Netanyahu, Hamas’ın terör örgütü DEAŞ ile aynı olduğunu yineledi. Netanyahu ayrıca, ABD'nin desteğinin İsrail'in mücadelesi için "kritik" öneme sahip olduğunu belirtti.

İSRAİL ORDUSU, YARALILARA  YARDIM EDEN KIZILAY EKİBİNİ VURDU

İsrail ordusunun katliamları sürüyor. İsrail, Gazze Şeridi'nde yaralılara yardım eden Filistin Kızılay ekibini vurdu. Saldırıda çok sayıda sağlık ekibi hayatını kaybetti.