USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gültepe, MB'nin reeskont adımını değerlendirdi

Ekonomi - Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, Merkez Bankası'nın ihracat reeskont kredisinde iskontoyu azami yüzde 25,93'te sabit tutma kararını Haber7'ye değerlendirdi.

Gültepe, MB'nin reeskont adımını değerlendirdi
24-11-2023 18:48
Google News

Merkez Bankası, ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinde toplam faiz maliyetine üst sınır getirerek, iskonto oranını azami yüzde 25,93'te sabit tuttu. Karar, ihracatçılar tarafından memnuniyetler karşılandı. Haber7'ye konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, Merkez Bankası'nın kararını takdiri şayan karşıladıklarını belirtti.

"MB'NİN KARARINI TAKDİRİ ŞAYAN KARŞILIYORUZ"

Merkez Bankası'nın kararının ekonomi yönetimimizin üretim ve ihracata ne kadar destek verdiğini gösteren bir karar olduğunu belirten Gültepe, politika faizinin yüzde 40'a yükseltildiği bir dönemde mevcut üretici ve ihracatçı ve uzun vadeli yatırımlarda olan faiz oranlarının değişmemesinin kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi. Gültepe ayrıca krediye ulaşma noktasında hiçbir problem kalmadığını da ifade etti. "Merkez Bankası başkanımıza çok teşekkür ederiz" dedi.