USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Görüşmede hangi sözler verildi? HDP, kendilerine teslim edilmesini istiyor!

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüşmesinin ardından uzman isimler Haber7'ye açıklamalarda bulundu.

Görüşmede hangi sözler verildi? HDP, kendilerine teslim edilmesini istiyor!
20-03-2023 21:48
Google News

Haber7 - ÖZEL

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ı ziyaret etti. 

Ziyaretin şifrelerini Haber7'ye anlatan Kanal 7 Ankara Temsilcisi Gazeteci Yazar Mehmet Acet, Prof. Dr. Adem Palabıyık ve Gazeteci Yazar Emin Pazarcı dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

ACET: İYİ PARTİ, KILIÇDAROĞLU'NUN ELİNİ RAHATLATTI

Gazeteci Yazar Mehmet Acet, yaptığı değerlendirmede İYİ Parti'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini rahatlattığını belirterek, "Beklenen bir görüşmeydi. İYİ Parti’den bir yeşil ışık gelmişti. Kılıçdaroğlu’nun elini rahatlattı. Altılı Masa, HDP olmadan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir iddia ortaya koyabilecek bir durumda değil. HDP oylarına muhtaç durumdalar. Dolayısıyla bu bir seçenek değil onlar açısından bir zorunluluk." dedi. 

PSİKOLOJİK BİR ZEMİN OLUŞTURDULAR

CHP ile HDP'nin görüşmesi için psikolojik bir zemin oluşturulduğunu dile getiren Acet, "Aradan geçen zaman içerisinde psikolojik zeminini hazırlamaya dönük süreçler de yaşandı. Zaten CHP yeni kimliğiyle HDP ile epeyce bir süredir stratejik bir ittifak içerisinde." ifadesinde bulundu.

GİZLİ BİR AJANDALARI VAR! 

CHP ile HDP'nin açıklanmamış ajandası olduğunu kaydeden Acet, şunları söyledi:

"Açıklanmamış bir ajanda var. Bunun bazı şifreleri var. HDP’nin önde gelenleri buna dair 14 Mayıs sonrası yeni bir sürecin başlayacağını ve bu süreçte kendilerinin çok belirleyici bir rol üstleneceğini söylüyorlar. Ben bunu bakanlık veya vekillik pazarlığından bağımsız olarak HDP’nin farklı bir strateji güttüğünü düşünüyorum; bu da destek karşılığında Doğu ve Güneydoğu’nun kendilerine teslim edilmesi. Muhalefet bloku seçimleri kazanırsa, seçimlerden sonra böyle bir süreç hedefliyor. Bunun başka yansıması da son 7,5 yıldır ağır yenilgiler alan ve başını kaldıramayacak durumda olan PKK’nın tekrar geri dönmek ve Suriye’deki projeyi Türkiye topraklarına taşıma gibi bir stratejinin olduğunu düşünüyorum. Bu işbirliği, Türkiye için beka ve güvenlik tehdidini getirecek bir potansiyel taşıyor."

HDP, DOĞU VE GÜNEYDOĞU’NUN KENDİLERİNE TESLİM EDİLMESİNİ İSTİYOR!

HDP'nin stratejik hedefinin Doğu ve Güneydoğu'yu teslim almak olduğunu belirten Acet, "Doğu ve Güneydoğu’nun kendilerine teslim edilmesi, HDP’nin statejik bir hedefidir. Bunu çeşitli dönemlerde HDP’li yöneticiler dile getirdiler. Önceki yıllarda, bölgenin HDP’leşme konusunu stratejik bir hedef olduğunu gündeme getirdiler." ifadesinde bulundu.