USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vatandaş kiraya mahkum…

Tüm ülke genelinde artan konut fiyatları vatandaşın ev hayaline gölge düşürüyor. Konut kredilerinde faiz oranları 1 milyon TL altı için yüzde 1,29'a indirilse de, kamu bankalarınca verilen ucuz kredilerin yeni bir zam dalgası yaratması endişeye dönüştü. Başını sokacak bir ev almak için canını dişine takan vatandaş, yine kiraya mahkum oldu.

Vatandaş kiraya mahkum…
07-11-2021 19:40
07-11-2021 19:48
GAZİANTEP
Google News

Korona virüs sürecinde konut fiyatları git gide artıyor, vatandaşların ev hayali başka bahara kalıyor. Kamu bankaları konut kredi faizlerinde indirime giderek konut alım-satımlarında hareketlilik amaçlıyor. Konutlara oluşacak talep sonrası konut fiyatlarında yeni bir zam korkusuna neden olurken orta halli ihtiyaç sahiplerinin konutlardan faydalanabileceği ise merak konusu oldu.

KONUT FİYATLARI DA PEŞİNATLARI DA ZAMLANDI

Faizin düşmesine rağmen konut fiyatlarının gün geçtikçe arttığı Gaziantep’te vatandaşlar, özel sektörün üretimi olan konutlara temelden dahi girecek güce sahip değil. Yapılan son faiz indirimleri evi olmayan orta sınıf yerine, konut yatırımı yapacaklar için bir fayda sağlayacak. BETAM raporuna göre, satılık ev fiyatlarındaki artış 2021 Eylül itibarıyla son bir yılda yüzde 40’a varan oranlara ulaştı. Zamların yanı sıra konut peşinatlarına da yüksek oranda zam geldi.

KREDİLER AVANTAJ OLUŞTURMUYOR

2020 yaz aylarında da iç tüketimi canlandırmak amacıyla kamu bankaları tarafından verilen ucuz krediler sayesinde hem konut hem taşıt fiyatlarında da ciddi zamlar meydana gelmiş, bu sebeple konut kredileri dezavantajlı duruma geldi. Vatandaşların konut sahibi olması için hem faiz oranı hem konut fiyatları aynı anda uygun olması gerekiyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler